Preskočite na glavni sadržaj

Scenariji hrvatskih autorica na European Short Pitchu

Scenariji za kratkometražne igrane filmove dviju mladih redateljica i scenaristica, 'Sedra' Judite Gamulin i 'Njemački inat' Silve Ćapin, odabrani su za sudjelovanje u tri radionice European Short Pitcha 2018. od kojih se prva održava u Vilniusu, druga on-line, a treća u Poznanu u Poljskoj.
vrijeme: 15.12.2017.
url: http://www.nisimasa.com/esp-call-2018/
European Short Pitch je scenaristički projekt europske mreže udruga mladih filmskih profesionalaca Nisi Masa, usmjeren na promociju europskih kratkometražnih koprodukcija.

 

Oba se filma realiziraju u produkciji Eclectice iz Zagreba, a cilj radionice je promovirati mlade europske talente i dati im priliku da svoje projekte razviju i predstave u profesionalnim uvjetima.

 

Također, nastoji se poticati ekonomsku održivost i vidljivost europskog kratkometražnog filma.

 

Na radionicama za koje su odabrane hrvatske filmašice sudjeluje 16 projekata, a njihovi su filmovi osigurali sredstva za produkciju od strane Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

Prva etapa radionice će se održati od 8. do 14. siječnja u Vilniusu (Litva), ne bi li sudionici poboljšali kvalitetu scenarija i pripremili se za promociju na međunarodnom nivou.

 

On-line sesija će se održati između scenarističke radionice u siječnju i koprodukcijskog foruma, koji se održava od 22. do 25. ožujka 2018. u Poznanu u Poljskoj,

 

Tamo će se odabrani projekti predstavljati filmskim profesionalcima, a temeljem njihovih glasova bit će odabrana tri pobjednika, kojima će biti dodijeljeno po tisuću eura.

 

U proteklih deset godina kroz radionice European Short Pitcha predstavljeno oko 240 projekata, od kojih su mnogi ostvarili uspješnu međunarodnu karijeru, ističe se u obavijesti Hrvatskog audiovizualnog centra. (Hina)