Preskočite na glavni sadržaj

Zaključen line-up treće Brijačnice

Treće izdanje festivala Brijačnica održat će se 19. i 20. siječnja 2018. u zagrebačkom Boćarskom domu s nizom najjačih imena regionalne rock scene, a već objavljeni lineup kojeg čine Partibrejkers, M.O.R.T., Artan Lili, She Loves Pablo i The Miceks, zaključuju Vlatko Stefanovski Trio, Kawasaki 3P, Antenat, Intergalactic Lovers, Slow Motion Suicide i Rizol.
vrijeme: 19.01.2018.
mjesto: Zagreb; Boćarski dom
url: http://www.brijacnicafest.com/
Već tradicionalno prvi veći festival u godini, Brijačnica se u prva dva izdanja uspjela nametnuti kao važan i veliki dvoranski rock festival koji nudi kvalitetan i uzbudljiv presjek regionalne scene, stoji u najavi.

 

Već poznati line-up njezina trećeg izdanja uključuje beogradske Partibrejkerse, sinjski M.O.R.T., art rockere iz Beograda Artan Lili, te zagrebačke She Loves Pablo i The Miceks, novi bend Alena Kraljića nekadašnjeg člana PipsChips&Videoclips.

 

Tome se pridružuje i jedan od najvećih gitarističkih virtuoza u regiji, Vlatko Stefanovski. Glazbenik koji vješto kombinirajući ethno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues stvara "sjajne zvučne pejzaže", Stefanovski će na trećoj Brijačnici nastupiti sa svojim bendom.

 

Na pozornicu Brijačnice nakon dvije godine vraćaju se i "miljenici zagrebačke publike" Kawasaki 3P, "bend koji postoji već 25 godina i koji je i dalje jedan od najboljih domaćih live bendova čiji su koncerti uvijek rasprodani".

 

Sub reggae atrakcija Antenat dodatno će "začiniti" lineup treće Brijačnice. "Sjajan zagrebački bend", čija je glazba spoj punka, reggaea, ska, jazza, psihodelije i afro ritmova, ove je godine proslavio 20. rođendan, "i već je odavno je prešao okvire underground benda".

 

U sklopu festivala Brijačnica u Zagreb se nakon više od dvije godine vraća belgijski indie rock bend Intergalactic Lovers, koji čine karizmatična Lara Chedraoui (vokal), Brendan Corbey (bubnjevi), Maarten Huygens (gitara) i Raf De Mey (bass). Bend čiju glazbu uspoređuju s Feist, PJ Harvey i Yeah Yeah Yeahs, nastupa diljem Europe, a njihovi su koncerti poznati po sjajnoj energiji.

 

Prvi put na pozornicu Brijačnice dolazi zagrebački Slow Motion Suicide, poznat po singlovima "Castaway", "Revolution" i "Fool on the inside", koji će publici predstaviti svoj prvi studijski album objavljen 2016. godine.

 

Publika će moći uživo poslušati i zagrebačke rockere Rizol, bend koji se ističe žestokim live nastupima, a prošle je godine, nakon 15 godina studijske pauze, objavio povratnički album "Strategija".

 

Objavom drugog vala izvođača završen je line up festivala. U petak, 19. siječnja 2018. u Boćarskom domu nastupit će Partibrejkers, M.O.R.T, Artan Lili, The Miceks, Rizol i Intergalactic Lovers. Sljedeće večeri na programu će biti Vlatko Stefanovski, Kawasaki 3P, Antenat, Slow Motion Suicide i She Loves Pablo.

 

Ulaznice za Brijačnicu već su u prodaji na službenim prodajnim mjestima, u Tvornici kulture, Dirty Old Shopu, knjižari Rockmark i u sustavu www.entrio.hr. (Hina)