Preskočite na glavni sadržaj

ULUPUH poziva na partnerstvo u projektu

ULUPUH poziva udruge zainteresirane za suradnju u osmišljavanju i realizaciji zajedničkog kulturno-umjetničkog programa koji bi se prijavio na natječaj Ministarstva kulture „Kultura u centru - potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“.  
vrijeme: 14.12.2017.
prijava: 28.12.2017

Uvjet je da je udruga registrirana za djelovanje u području Kultura i umjetnost, da je registrirana za djelovanje na tom području više od godinu dana te da nije u dugovima ili postupku predstečajne nagodbe. Prednost imaju udruge izvan Zagreba.

Ukoliko ste zainteresirani za suradnju, potrebno je najkasnije do 28. prosinca 2017. ispuniti kratki informativni Upitnik na poveznici https://goo.gl/forms/LDwMRI0OvAJhNBuD2

Obzirom da je u okviru ovog natječaja moguće uspostaviti partnersku suradnju sa najviše 6 udruga, sve će pristigle prijave razmotriti Umjetnički savjet i Upravni odbor ULUPUHa te će se do 10. siječnja 2018. javiti svima prijavljenima.

O ULUPUH-u:

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti - ULUPUH strukovna je udruga koja kontinuirano djeluje od 1950. godine i danas broji više od 1500 članova iz cijele Hrvatske. ULUPUH okuplja autore iz svih područja vizualnih umjetnosti koja imaju određenu primjenu (uporabnu vrijednost): kazalište i film (scenografija, kostimografija, oblikovanje svjetla), arhitektura, hortikultura, fotografija, karikatura, ilustracija, strip, animirani film i primijenjeno slikarstvo, industrijski dizajn, oblikovanje odijevanja, tekstilno stvaralaštvo, grafički dizajn i vizualne komunikacije, primijenjeno kiparstvo, oblikovanje plemenitih kovina, keramike, porculana i stakla, restauracija, umjetnost multimedije i intermedije i sl. U okviru ULUPUH-a djeluje i Studijska sekcija, čiji članovi su istaknuti likovni kritičari i teoretičari vizualnih umjetnosti te kustosi koji djeluju institucionalno ili samostalno (free-lance). Izložbeni dio aktivnosti udruge u najvećoj se mjeri odvija u matičnoj galeriji udruženja u središtu Zagreba, u Galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj 14. Veće projekte udruga realizira u partnerstvu sa drugim galerijama i izložbenim prostorima u Zagrebu (HDLU, Gliptoteka HAZU, Lauba, Muzej Mimara...), kao i u drugim gradovima u Hrvatskoj i izvan nje. Među njima sa najduljom su, četrdesetgodišnjom tradicijom, ZGRAF – Međunarodna izložba grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija, te Zagrebački salon, nacionalna smotra pokrenuta 1965. godine, a koja je svake tri godine posvećena primijenjenim umjetnostima i dizajnu. Od edukativnih projekata među značajnijima je ciklus Edu međunarodnih studentskih radionica kostimografije, modnog i tekstilnog oblikovanja te likovne kritike na kojima sudjeluju studenti iz zemlje i susjednih zemalja. Brojni članovi udruge vode umjetničke radionice za djecu i odrasle te imaju bogato pedagoško iskustvo. Godine 2016. ULUPUH je pokrenuo dva projekta usmjerena razvoju publike: "Tjedan primijenjenih umjetnosti", manifestaciju u kojoj unutar tjedan dana u lipnju umjetnici otvaraju vrata svojih radnih prostora za građanstvo kako bih ih upoznali sa njihovim načinom rada te projekt "Kreativci", seriju online natječaja za djecu i mlade do 18 godina. Oba projekta educiraju publiku kroz alternativne oblike suradnje, mimo i izvan galerijskih prostora, potičući ju da radovima primijenjenih umjetnosti pristupi na dubinski, aktivan i istraživački način. 

'Sa višedesetljetnim iskustvom djelovanja u kulturi, otvoreni smo za sve oblike suradnje i partnerstva sa srodnim udrugama i ustanovama u zemlji. Uvjereni smo da zajedničkim naporima i razmjenom iskustava kroz izložbe, edukativne programe i druge projekte, možemo snažnije i bolje doprinijeti promociji i afirmaciji primijenjenih umjetnosti u svim njenim mnogolikim manifestacijama.'

Više na www.ulupuh.hr