Preskočite na glavni sadržaj

Izniman interes publike za 9. Noć kazališta

Ovogodišnju Noć kazališta, prema procjenama organizatora, pratilo je gotovo četrdeset tisuća posjetitelja koji su nazočili svim priređenim programima u Hrvatskoj.
vrijeme: 25.11.2017.
url: http://www.noc-kazalista.com/

Točan broj posjetitelja, napominju organizatori, ne može se utvrditi zbog velikog broja slobodnih programa bez naplate, ali i ove godine zabilježen je velik interes publike za 141 program priređen u 48 mjesta i gradova u Hrvatskoj, u 142 kazališta, i to javnih i nezavisnih kazališnih družina, drugih javnih ustanova i amaterskih skupina.
 
"Ukupni dojam je da je manifestacija Noć kazališta u svom 9. izdanju bila jako uspješna i da je to najbolji način najave 10. jubilarne Noći kazališta koja će se održati slijedeće godine", ističu organizatori Dječje kazalište Dubrava Narodnog sveučilišta Dubrava u Zagrebu.
 
Pedesetak mjesta u noći "drame, komedije, života, kazališta", dodaju organizatori, pokazalo je vitalnost ove manifestacije i na taj način najavili početak priprema za slijedeću godinu koja će ujedno biti i jubilarna 10. i na kojoj svi očekuju nove pomake i uključivanje još većeg broja partnera.
 
Ovogodišnji je program ponudio najviše kazališnih predstava, a uz njih i pedesetak popratnih programa poput izložaba, otvorenih proba, koncerata, razgledavanja kazališnih prostora i drugih aktivnosti.
 
Među izvedenim programima izdvajaju se četiri kazališne premijere, pet inozemnih gostovanja, a u mnogim mjestima manifestacija je trajala i nekoliko dana, kao recimo u Belom Manastiru, Karlovcu, Koprivnici, Požegi, Rijeci, Zagrebu i Vukovaru.
 
Organizatori ističu i mjesta i gradove u kojima se ove godine Noć kazališta održala prvi put, kao u Loboru, Kninu, Novom Marofu i Novoj Gradiški.
 
Manifestacija se održala uz potporu Ministarstva kulture, Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba i lokalnih zajednica. (Hina)