Preskočite na glavni sadržaj

'Prorok' premijerno u KNAP-u

Premijera nove predstave Kazališta KNAP, recitala 'Prorok', će se odžati 29. studenog, s početkom u 20 sati. Recitirat će Vinko Kraljević, a djelo je režirala Rebecca Agić. Predstava je nastala u suradnji s kazalištem Moruzgva.
vrijeme: 29.11.2017. 20 h
mjesto: Zagreb; Kazalište Knap, Ivanićgradska 41a
url: http://www.knap.hr

Khalil Gibran je američki filozof, umjetnik, pjesnik i pisac libanonskog porijekla s početka 20 st.
 
Njegova djela, kao Prorok , govore o čovjeku i neprekidnoj prolaznosti života.
 
U knjizi je pisac podsvjesno opisao vlastiti život, svoju mudrost dozrijevanja, poimanja svega što postoji i ulazak u harmoniju stvaranja.

Prorok govori o čovjekovu iskustvu između rođenja i smrti.
 
Knjiga „Prorok“najčitanija je knjiga iza Biblije, prodana je u više od 100 milijuna primjeraka i prevedena na više od 40 jezika.

To je kombinacija poezije i proze, a podijeljena je na poglavlja koja obrađuju važne životne teme kao što su ljubav, posao, prijateljstvo, strast i bol.

Milijuni ljudi izgovaraju njegove riječi prilikom vjenčanja, sprovoda, krštenja… a citiraju ga i velikani poput Beatlesa, Kennedya, Pape, Gandhija...

Vjerojatno niti jedan pjesnik u povijesti nije stekao tako široku i raznovrsnu publiku kao Gibran.

Svugdje, bez obzira na rasu i vjeru, njegovi stihovi prihvaćaju se s onom tihom poniznošću koju osjećamo svaki put kad stanemo pred veliko djelo toplog ljudskog duha.
 
Najljepši citati i mudrosti velikog američko-libanonskog filozofa i pisca o životu, prolaznosti vremena, duši i ljubavi podići će vam raspoloženje i dati novu dozu energije.