Preskočite na glavni sadržaj

Digitalna zbirka 'Koprivnička kulturna baština' Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović'

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica uspješno je privela kraju migraciju svih svojih dosadašnjih projekata digitalizacije koprivničke kulturne baštine na novu platformu.
vrijeme: 23.11.2017.
mjesto: Koprivnica

Građa koju je Knjižnica sustavno digitalizirala u proteklih deset godina sada može pretraživati na poveznici http://library.foi.hr/zbirke/koprivnica/index.php.
 
Radi se o velikoj bazi podataka od gotovo 67.500 digitaliziranih stranica. Od toga je najviše novina - 64.440 stranica, od čega čak 63.000 stranice otpada na godišta Glasa Podravine 1950.- 2016., a ostali dio na Koprivnički Magnum, Novi Magnum, Koprivničke novine i Podravski tjednik. Osim toga, digitalizirano je gotovo 3000 stranica koprivničkih časopisa (Osvit, Susreti, Ruke, LOK, Scientia Podraviana) te 23 grafike s koprivničkim motivima. Digitalizirano je i oko 500 razglednica Koprivnice i koprivničkog kraja, oko 2000 stranica kompletnog književnog opusa Frana Galovića s popratnom studijom i multimedijalnom građom, a dostupna je i virtualna izložba „Koprivnica i Prvi svjetski rat“ o sudjelovanju i stradanjima Koprivničanaca i Podravaca u Velikom ratu.
 
Migracija digitalne zbirke „Koprivnička kulturna baština“ na novu platformu jedan je od najznačajnijih projekata Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica u ovoj godini, koji omogućuje bolje strukturiranje, veću preglednost i funkcionalnost kod pretraživanja podataka te financijski povoljnije održavanje i smještaj zbirke na Internetu.