Preskočite na glavni sadržaj

Lako razumljiva knjiga / Ivan Meštrović

Izašla je prva knjiga u ediciji  „Lako razumljiva knjiga“ Muzeja Ivana Meštrovića - Ivan Meštrović. Knjige u ovoj ediciji namijenjene su svim osobama, posebice onima koji imaju intelektualne poteškoće s čitanjem i razumijevanjem, koji traže jednostavan sadržaj i osnovne informacije o temi, kao i osobama koje ne poznaju dobro hrvatski jezik.
vrijeme: 22.11.2017.
url: http://www.mestrovic.hr/
Lako razumljiva knjiga 'Ivan Meštrović' prva je ilustrirana knjiga o najistaknutijem hrvatskom kiparu. Donosi Meštrovićevu biografiju i popraćena je sa četrnaest ilustracija.  

Publikacija je pisana na jednostavan i lako razumljiv način i bogato je ilustrirana.  Zadovoljava europske standarde za izradu lako razumljivih informacija i pravila Inclusion Europe – europske udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji.

Kroz naredne godine planirano je tiskanje 10 ilustriranih knjiga o Ivanu Meštroviću koje će pratiti najvažnije periode njegova života.



Autorica koncepcije i teksta: Maja Šeparović Palada
Ilustracije: Stipan Tadić
Provjera lako razumljivog teksta: Jagoda Coce, Vicko Kuzmanić, Udruga za samozastupanje, Zagreb: Hrvoje Forner, Senada Halilčević, Tomislav Ivašković i Snježana Kanjir.
Grafičko oblikovanje: Rafaela Dražić
Tisak: Kerschoffset, 2017.