Preskočite na glavni sadržaj

Shorts TV predstavlja: Večer oskarovaca na Kratkom utorku

Kratki utorak u kinu 'Tuškanac' u Zagrebu 21. studenog, u 21 sati, po prvi put će ugostiti dobitnike najvažnije nagrade u svijetu filma, one Američke filmske akademije, poznatije pod nazivom Oscar, kao i neke filmove nominirane za tu nagradu. Njih nam predstavlja Shorts TV, prvi i jedini televizijski kanal na svijetu koji još od 2008. godine 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu prikazuje isključivo kratke filmove i to u visokoj definiciji.
vrijeme: 21.11.2017. 21 h
mjesto: Zagreb
url: http://www.hfs.hr/

Online verzija Shorts TV-a prisutna je u 90 zemalja svijeta, a njegov program sve zajedno prati preko 40 milijuna ljudi. Iako distribuira i nezavisne filmove, Shorts TV poznat je po televizijskoj, internetskoj, ali i kino distribuciji filmova nominiranih za Oscar.
 
Na ovom Kratkom utorku gledat ćemo izbor od 5 filmova koji su bili nominirani za posljednju, 89. po redu dodjelu, a među njima i dobitnike u kategoriji kratkog igranog filma ('Pjevaj' Mađara Kristófa Deáka), kao i kratkog animiranog filma (Pixarov film 'Piper', autora Alana Barillara). Gosti Kratkog utorka biti će Jesse Bergsma, direktor Shorts TV-a u Europi i medijski veteran sa skoro 20 godina iskustva, i jedan od osnivača kanala Dominic Freeland koji će u razgovoru s kuratorom programa Ivanom Ramljakom najaviti program. Opširnije…