Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Božidara Crneca u Karlovcu

Samostalna izložba karlovačkog slikara Božidara Crneca otvara se u srijedu, 8. studenoga 2017. u 19 sati u Galeriji 'Vjekoslav Karas' u Karlovcu.
vrijeme: 08.11.2017.
mjesto: Karlovac, Galerija Vjekoslav Karas, Ljudevita Šestića 3
Izložba je koncipirana unutar 17 digitalno generiranih slika velikog formata (100cm x 70cm) koje na nadrealan, metafizički način progovaraju o situaciji u kojoj se društvo nalazi kao i o unutarnjoj borbi pojedinca za očuvanje identiteta („ ... ostajući vjeran svom slikarstvu, koje je u suštini vođeno podsvjesnim impulsima, Crnec nam daje naslutiti kako ništa nije jednoznačno i tek doslovno određeno, kako je svaki prikazani oblik nužno na pragu dvostranosti i višeznačnosti“).

Izložba ostaje otvorena do 29.11.2017.

Rođen 1955. godine u Karlovcu. 1980. godine diplomirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Od slikarskih tehnika koristi akrilik na platnu, pastel i akvarel.
Tematski, bavi se nadrealnim odnosima ljudskih figura i interijera (akrilik na platnu, kombinirana tehnika, digitalni medij) i pejzažima (suhi pastel i akvarel). Bavi se  kompjuterskim  dizajnom (vizualni identitet tvrtki i institucija, reklame, katalozi izložbi) i kompjuterskom grafikom. Realizirao devet samostalnih izložbi i sudjelovao na mnoštvu skupnih izložbi i likovnih kolonija. Bavi se muzikom (rock, jazz) kao diskofil i gitarist.
2009. snimio audio CD “Sound On Canvas”, u vlastitoj produkciji.