Preskočite na glavni sadržaj

'Manivald' nominiran za Europsku nagradu animacije

Manivald Chintis Lundgren, estonsko-kanadsko-hrvatska manjinska koprodukcija (hrvatski koproducent je Jadranska animacija) za Europsku nagradu animacije nominiran je u kategoriji najboljeg dizajna likova i pozadina zajedno s još dva animirana naslova. 
vrijeme: 07.11.2017.

Pobjednici se u pojedinim kategorijama biraju online glasovanjem koje je za sve članove European Animation Awards (EAA) Akademije otvoreno od 7. do 30. studenog, a pobjednici u svim kategorijama bit će poznati na Emile dodjeli nagrada koja će se održati 8. prosinca u koncertnoj dvorani Nouveau Siècle u francuskom Lilleu. Inače, nagrada Emile ove se godine dodjeljuje po prvi puta, a riječ je o paneuropskoj inicijativi 40 europskih zemalja koja okuplja profesionalne animatore unutar Europe te slavi raznolikost i izvrsnost europske animacije.

'Ugodno smo iznenađeni nominacijom. Ovo je novo ustanovljena nagrada i Chintis je prijavila film nakon što nam je to sugerirao Daniel Šuljić. Daniel je hrvatski ambasador nagrade. Idemo oboje na dodjelu i naravno, nadamo se najboljem. To bi puno značilo za naše države (Estoniju i Hrvatsku) s obzirom da Europom dominiraju projekti iz Francuske. Oba projekta s kojima Manivald dijeli nominaciju primjer su fantastičnog dizajna i oba dolaze iz Francuske tako da je velika čast biti u tom društvu.' izjavio je tim povodom hrvatski koproducent Draško Ivezić.

Uz Manivalda za istu su nagradu u kategoriji najboljeg dizajna likova i pozadina nominirani francuski animirani filmovi Periferija (Peripheria) u režiji Davida Coquard-Dassaulta i Dječji san (Rêve d'enfant) Christophea Gérarda.

Manivald redateljice i scenaristice Chintis Lundgren animirani je film nastao u koprodukciji Kanade, Hrvatske i Estonije. Hrvatski koproducent je Draško Ivezić (Adriatic Animation) koji uz Chintis Lundgren potpisuje i scenarij, a riječ je o istoj autorskoj ekipi koja je radila na višestruko nagrađenom animiranom filmu Život s Hermanom H. Rottom.

Manivald je do sada prikazan i nagrađen na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta, a na ovogodišnjem Animafestu proglašen je najboljim filmom u Natjecanju hrvatskog filma.

Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama Europske nagrade animacije. (HAVC)