Preskočite na glavni sadržaj

Dan otvorenih ateliera: 'Strategije suradnje'

U subotu, 11. studenog s početkom u 17 sati, u Atelierima Žitnjak održat će se manifestacija Dan otvorenih ateliera: "Strategije suradnje".
 
vrijeme: 11.11.2017.
mjesto: Zagreb, Atelieri Žitnjak, Žitnjak 53

Pojam suradnje zahvaćen je u širokom rasponu značenja i uvjetovan pojedinačnim autorskim istraživanjima kao zajedničkim obilježjem djelovanja svih umjetnika u Atelijerima Žitnjak. Pa iako su ti radovi obojani prepoznatljivim individualnim izrazom, multimedijalnost izvedbe, koncepti koji uključuju sudjelovanje/asistenciju/suradnike ili naprosto 'upućenost jednih na druge' (specifična karakteristika žitnjačke zajednice) poprilično obilježava većinu njihove recentne proizvodnje.
Izložba prezentira rezultate autorske ili produkcijske suradnje između članova kolektiva, kao i radove nastale u kolaboraciji s drugim kolegicama i kolegama.

Na izložbi sudjeluju: Dora Kovačević, Vesna Pokas, Kata Mijatović, Vlasta Žanić, Mirjana Vodopija, Ivana Jelavić, Hamo Čavrk, Boris Cvjetanović, Fedor Vučemolivić, Boris Greiner, Nikola Šimunić, Zoran Pavelić, Dražen Grubišić, Alem Korkut, Hrvoje Mitrov, Frane Rogić i Predrag Pavić / Igor Ruf.

Osim izložbe, Dan otvorenih atelijera predstavit će i svojevrsnu suradničku platformu koja se ne tiče tek pridruženih ili stalnih članova žitnjačka kolektiva, nego i drugih autorica i autora. Ali i ne samo njih, nego i njihove publike, kao nezaobilazna faktora suvremene scene.
Stoga se svi zainteresirani pozivaju na sudjelovanje u akciji pod nazivom "Tezga u Buksi". Smisao te akcije jest prikupljanje sredstava potrebnih za dovršetak radova u prostoru namijenjenom zajedničkom korištenju, a oblik njena provođenja bit će slijedeći: autorice i autori će donirati svoje radove, koji će publici biti ponuđeni na improviziranoj tezgi. Potom će se i oni pridružiti publici, postati korisnici, svatko će izabrati nešto od ponude, te svojim donacijama pridonijeti dovršetku poslova u prostoru popularno nazvanom Buksa.
 
https://www.facebook.com/Galerija-AŽ-Atelieri-Žitnjak-290148430997016/