Preskočite na glavni sadržaj

Jeremiah's i Two Blue pobjednici 9th Croatian Blues Challengea

Poznati su pobjednici devetog Croatian Blues Challengea! Stručni žiri u sastavu Boris Hrepić - Hrepa, Mićo Vujaklija i Ivan Kraljević kao pobjednika u Solu/duo kategoriji odabrao je Two Blue, dok je u Bend kategoriji pobijedila grupa Jeremiah's (žiri: Boris Hrepić-Hrepa, Steve Vučković, Miro Dimić i Mićo Vujaklija).  
vrijeme: 31.10.2017.

U Solo/duo kategoriji drugo mjesto osvojio je Bugi GeorgeV, a u Bend kategoriji je drugoplasiran bio sastav Be Ha Ve.

Two Blue je zagrebački blues duo, kojeg čine Marija Gašparić (vokal) i Nenad Mađerić (Kljus), inače članovi sastava B# Band. Svojim nastupom su oduševili publiku i stručni žiri te zaslužili prestižnu titulu pobjednika "9th Croatian Blues Challengea" u Solo/duo kategoriji.

Jeremiah's je šesteročlani bend iz Svetog Filipa i Jakova i Zadra. Osnovani su 2011. godine, a sviraju blues s elementima funka i rocka. Nastupajući po klubovima i festivalima dalmatinske regije razvijaju svoj zvuk, kojeg u ožujku i travnju 2017. zapisuju na prvom albumu u fotogeničnom i akustičnom filipjanskom kazalištu. Zvuk albuma koji broji 7 autorskih pjesama je ostao autentičan zbog energije zajedničkog i analognog snimanja, a njegova objava se očekuje uskoro. Jeremiah's su: Jeremija Eškinja (bubanj), Roko Vodopija (gitara), Mirta Juran (vokal), Luka Ćetković (bas gitara), Frane Škara (usna harmonika) i Ante Brzić (truba, vokal).

Pobjednik u svakoj kategoriji stekao je pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju - 34th International Blues Challengeu, koji će se od 16. do 20. siječnja 2018. održati u prijestolnici bluesa - Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 10th European Blues Challengeu, koji će se održati 2020. godine.

http://www.hrvatskebluessnage.hr/