Preskočite na glavni sadržaj

Izvedba predstave Skaraventer Project — Hot Dog i radionica Male kulturne scene

Autonomni kulturni centar Attack u ovom tjednu pripremio je izvedbu distopijske predstave Skaraventer Project – Hot Dog i radionicu za djecu Male kulturne scene s tematikom koja se nadovezuje na svjetski dan izumitelja. Izvedba distopijske predstave Hot Dog održat će se 26. i 27. listopada, s početkom u 20 sati, u Filmskom studiju u Medici. Radionica za djecu Male kulturne scene održat će se u subotu 28. listopada od 17 sati u DZIU Medika.
vrijeme: 26.10.2017.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/akc.attack/

Izvedba je dio produkcije Subscene koju AKC provodi u partnerstvu s udrugom Cirkorama.
 
Programi su besplatni, a prijave za radionice primaju se na adresi: kazaliste.tripstih@gmail.com.
 
Predstava Hot Dog nastala je kao rezultat dvotjedne rezidencije u okviru programa Subscene. Koncept i režiju supotpisuju Lucia Falco i Marcello Serafino (Skaraventer Project), a produkciju SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride, program u suradnji AKC Attacka i Udruge Cirkorama.
 
“Hot Dog”, sažetak:
U bliskoj budućnosti, u kapitalističkom i fašističkom društvu, svi muškarci i žene koji ne podupiru kôd ponašanja izdan od strane središnjeg ureda za sreću, usmjereni su u kampove za obnovu proteina (“CRP”). Ondje, po ciklusu psiho-dijetetskog tretmana, zatvorenici su “obnovljeni” (točnije – zaklani, mljeveni i pretvoreni u hamburger), te posluženi u fast food franšizi “FRANKEN”. Samo poneki su upoznati s činjenicom da je glavni dioničar FRANKEN društva – upravo sami Predsjednik Sreće.
 
Trajanje: ~55'
Režija: Lucia Falco
Savjetnik: Marcello Serafino Visconti
Izvođači: Lucia Falco, Stefano Puzzuoli, Fares Landoulsi, Marcello Serafino Visconti
Produkcija: SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride
 
***
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride projekt je kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika. Projekt je neprofitnog karaktera, a za cilj ima afirmiranje i povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa. SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koje
 
Peta radionica Male kulturne scene koja se provodi kroz Program Autonomnog kulturnog centra nadovezuje se na svjetski dan Izumitelja. Radionicu provodi kazalište sjena Tripstih, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 -12. godina. 
Djeca će na radionici izrađivati svoje nove izume, a upoznati će se s najznačajnijim hrvatskim izumiteljima i njihovim izumima.
Broj polaznika je ograničen, a prijave su obavezne na: kazaliste.tripstih@gmail.com

O Tripstihu

Iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013, godine, nastala je kazališna skupina Trpistih.Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene, Crveni nosovi), Neven Aljinović Toth (IGK, Tripstih).
Tripstih se kazalištem za djecu i odrasle, likovnim oblikovanjem,  istraživanjem medija sjene i edukacijom.
 
Program Autonomnog kulturnog centra i  Subscena  financijski su podržani od Ministarstva kulture republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva