Preskočite na glavni sadržaj

Nagrade na 20. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ-a

Proglašenjem nagrada u petak navečer zatvoren je ovogodišnji dvadeseti po redu Susret ASSITEJ-a u Čakovcu. Brojna čakovečka publika uživala je u predstavama kazališta za djecu i mlade iz čitave Hrvatske od 16. do 20. listopada 2017.
vrijeme: 20.10.2017.
mjesto: Čakovec
url: http://www.assitej.hr

Po izboru selektorice Katarine Kolega koja je odabrala 10 predstava, stručni žiri u sastavu Petra Mrduljaš Doležal, dramaturginja, Olja Lozica, redateljica i Dario Harjaček, redatelj dodijelio je nagrade najuspješnijim predstavama u više kategorija: 
 
1. Nagrada za scensku glazbu dodjeljuje se Vlatku Paniću za predstavu Muka malog vuka Male scene Zagreb.
 
2. Nagrada za scenografiju i kostimografiju dodjeljuje se Zdenki Lacini za predstavu Bijeli jelen Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.
 
3. Nagrada za oblikovanje svjetla dodjeljuje se Igoru Eleku i Tamari Kučinović za predstavu Bijeli jelen Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.
 
4. Dodjeljuju se dvije ravnopravne nagrade za kolektivno glumačko ostvarenje:
•    ansamblu predstave U zvijezde Gradskog kazališta lutaka Split
•    ansamblu predstave Preko sedam mora, preko sedam gora Kazališne družine Pinklec Čakovec.
 
5. Nagrada za glumačko ostvarenje dodjeljuje se Luciji Barišić za izvrsnu izvedbu u predstavi Muka malog vuka Male scene Zagreb.
 
6. Nagrada za glumačko ostvarenje dodjeljuje se Zlatku Viciću za ulogu u predstavi Wanda Lavanda Gradskog kazališta lutaka Rijeka.
 
7. Nagrada za izvedbeni tekst dodjeljuje se autorskom timu predstave S Razlogom Kazališne družine Pinklec i Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT Zagreb.
 
8. Nagrada za dramaturgiju dodjeljuje se Jeleni Kovačić Za predstavu Preko sedam mora, preko sedam gora Kazališne družine Pinklec Čakovec.
 
9. Nagrada za režiju dodjeljuje se Morani Dolenc za predstavu S razlogom Kazališne družine Pinklec i Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT Zagreb te Anici Tomić za predstavu Preko sedam mora, preko sedam gora Kazališne družine Pinklec Čakovec.
 
10. Nagrada za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuje se predstavi S razlogom Kazališne družine Pinklec i Lutkarske organizacije koju fakat trebamo – LOFT Zagreb.
 

Na izbornoj Skupštini Hrvatskog centra ASSITEJ  koja se održala u Čakovcu 20. listopda 2017. izabrani su predsjednik, Upravni i Nadzorni odbor.

Za novog predsjednika Hrvatskog centra ASSITEJ  izabran je Romano Bogdan umjetnički ravnatelj Kazališne družine Pinklec,  a za članove Upravnog  odbora izabrani su Miran Hajoš iz Kazališta Virovitica, Leo Vukelić iz Tigar Teatra Zagreb, Iris Pavić Tumpa iz GKL Zadar i  Morana Dolenc iz LOFT-a - Lutkarska organizacija koju fakat trebamo iz Zagreba.

Novi Nadzorni odbor čine Ivica Lučić iz DJK B.Mihaljevića iz Osijeka, Tena Bosek iz Male scene i Sandra Banić Naumovski iz DJK Dubrava.