Preskočite na glavni sadržaj

Promocija HAI igračaka

Studij dizajna i udruga PoVUcizakulturu pozivaju na promociju Hrvatskih autentičnih igračaka, koja će se održati u četvrtak 26. listopada u 12 sati, u Etnografskom muzeju u Zagrebu. 
vrijeme: 26.10.2017.
mjesto: Zagreb, Etnografski muzej, Trg Mažuranića 14

HAI! – Hrvatske autentične igračke je projekt nastao u suradnji Studija dizajna sa Udrugom Povucizakulturu sa ciljem koncipiranja i dizajna didaktičkih igračaka koje potiču interaktivno iskustvo igre, a inspirirane su hrvatskom baštinom.

Didaktički materijal namjenjen je djeci predškolske dobi koja kroz igru usvajaju razvojne vještine i ujedno upoznaju hrvatsku baštinu.

Kroz otkrivanje igračke i smisla igre djeca uče o materijalnim ali i nematerijalnim vrijednostima baštine, na nenametljiv način.

Cilj je igrom steći iskustvo te spontano usvojiti nova znanja i vještine, a ujedno upoznati i hrvatsku baštinu. Poseban naglasak stavlja se na njegovanje tradicije, uspostavljanjem pozitivnih emocija igrom, razvoj kreativnosti i vizualne kulture, slobodi u interpretaciji vrijednosti baštine , koji su osnova koncepta serije igračaka HAI

https://www.facebook.com/events/301162843717020/