Preskočite na glavni sadržaj

24. Galovićeva jesen

24. Galovićeva jesen
Od 26. do 28. listopada u Koprivnici će se održavati 24. Međunarodni književni festival Galovićeva jesen na kojemu će se između ostaloga dodijeliti Nagrada Fran Galović za najbolje djelo na temu zavičaja i identiteta.  
vrijeme: 26.10.2017.
prijava: 27.11.2019
mjesto: Koprivnica
url: http://galoviceva-jesen.eu/

Od prošle godine Organizacijski odbor uveo je novost – glas publike koji se pridodaje konačnom glasovanju za dobitnika nagrade u kojem sudjeluju tri člana povjerenstva od kojih svaki ima jedan glas. Tijekom posljednjih mjesec dana u knjižnicama u Virju, Križevcima, Đurđevcu i Koprivnici korisnici knjižnica glasali su između deset finalista i dali glas publike romanu Kristiana Novaka „Ciganin, ali najljepši“.

Festival će službeno započeti u četvrtak 26. listopada kulinarsko-književnim događanjem na kojemu će autori zajedno s profesionalnim kuharima pripremati jela svojih nacionalnih kuhinja.

Pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica 27. listopada u Domoljubu s početkom u 19 sati prikazat će se predstava prema drami Frana Galovića „Pred smrt“ u izvedbi Kazališta Virovitica, kako bi se fokus stavio i na njegovo dramsko stvaralaštvo. Za sve je ulaz na predstavu je besplatan.

Tijekom festivala gosti će čitati u školama i knjižnicama u više gradova,  azavršetak festivala bit će 28. listopada u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica s početkom u 19 sati kada će se dodijeliti Nagrada „Fran Galović“ i Nagrada „Mali Galović“ koja od ove godine, kao i glavna nagrada, dobiva nacionalni karakter jer u natječaju sudjeluju učenici iz cijele Hrvatske.

Program