Preskočite na glavni sadržaj

Simon Bogojević Narath i 'Saturn's Circles' u Booksi

U utorak, 17. listopada, u 19 sati, u klubu 'Booksa' će, u sklopu tribine Strip-tease Matka Vladanovića gostovati Simon Bogojevich Narath sa svojom novom knjigom, grafičkom novelom 'Saturn's Circle'.
vrijeme: 17.10.2017. 19 h
mjesto: Zagreb; Klub Booksa, Martićeva 14d
url: http://klub.booksa.hr/

Ime Simona Bogojevića Naratha daleko je poznatije ljubiteljima animacije, nego ljubiteljima stripa, iako se u Hrvatskoj te dvije ljubavi često preklapaju. Od početka devedesetih Narath se bavi eksperimentalnim filmom, videom i video instalacijama, a već dvadesetak godina ne miče se od računala i animacije 2D/3D modela. Umjetnički direktor Zagreb filma, autor niza filmova, stalni gost svjetskih festivala (te dobitnik više od dvadeset nagrada), nedavno je prešao na “tamnu stranu” umjetnosti, objavivši u vlastitoj nakladi grafičku novelu “Saturn's Circle”, mračnu bajku u kojoj “bankare i korporacije podvrgava brutalnim seksualnim perverzijama”.

Voditelj tribine Matko Vladanović s Bogojevićem Narathom popričat će o  detaljima prijelaza iz jedne umjetnosti u drugu, o izazovima samizdata u kontekstu vibrantnog tržišta knjiga u Hrvatskoj, o specifičnom izboru teme “Saturn's Circlea”, odnosu animacije i stripa i njihovom mjestu u suvremenom kulturnom krajobrazu.