Preskočite na glavni sadržaj

Predstava 'Debela' Male scene na međunarodnom festivalu u Rumunjskoj

Međunarodni festival 'Fest(in) on the Bulevard', koji se u Bukureštu održava od 7. do 18. listopada, ugostit će brojna kazališta iz cijeloga svijeta, dok će Mala scena predstavljati Hrvatsku. 'Debela' će ondje gostovati u ponedjeljak, 16. listopada, dok će predstavi glumiti Lukrecija Tudor kao Lada te Anja Matković, Luka Juričić i Davor Kovač u ostalim ulogama.
vrijeme: 16.10.2017.
mjesto: Rumunjska; Bukurešt
url: http://www.mala-scena.hr/

„Kako je tema ovogodišnjeg, petog, izdanja festivala pubertetska „kriza“, selektorica koja je predstavu gledala prije nekoliko godina, pod svaku je cijenu htjela da publika u Bukureštu vidi i našu uzbudljivu predstavu koja progovara o tinejdžerskim problemima o kojima se baš i ne govori. Vrlo rado smo se odazvali pozivu i sretni smo da su potencijal i kvaliteta „Debele“ prepoznati i izvan granica Hrvatske.“, rekla je zamjenica ravnateljice Male scene, Tena Bosek.
 
Autorski tim čine Snježana Banović koja se uhvatila režije, dramaturgije i izbora glazbe, a ovo joj je bila prva u nizu uspješnih suradnji s Malom scenom, scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Dženisa Pecotić, koreografkinja Zagorka Živković, pomoćnik producentice Marko Sušac, fotografkinja Irena Sinković, producentica Vitomira Lončar te glumci koje smo odabrali na audiciji Ana Begić, Iva Mihalić, Igor Kovač i Luka Juričić.
 
U predstavi su se u proteklih gotovo deset godina izmijenili mnogi glumci, a u prvoj je podjeli Ana Begić za ulogu Lade dobila nagradu Assiteja za najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu.
 
Putne troškove gostovanja Male scene u Rumunjskoj sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.