Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za sudjelovanje na masterclassu s umjetnicom Katarzynom Kozyrom

Otvoren je poziv na natječaj za 15 umjetnika iz CreArt mreže (Valladolid – ES, Genoa and Lecce – IT; Liverpool – UK; Clermont-Ferrand and Rouen FR; Zagreb – HR; Kaunas -LT; Lublin and Katowice -PL; Aveiro – PT; Skopje – MK) za umjetničku radionicu u Lublinu u razdoblju od 28. do 30. studenog 2017. (+2 dana za put – 27.11. i 1.12.) Rok za prijave je 31. listopada 2017.!
vrijeme: 28.11.2017.
prijava: 31.10.2017
mjesto: Poljska; Lublin

Radionica će se održati u galeriji Labirynt, provodit će se na engleskom jeziku, a trajat će od 09:00-13:00 / 14:00-18:00.

Katarzyna Kozyra je jedna od najistaknutijih i najnagrađivanijih suvremenih poljskih umjetnica, koju je Huffington Post u 2013. prozvao jednom od deset najvažnijh umjetnica 21. stoljeća. Rođena je u Varšavi 1963, djeluje u mediju kiparstva, fotografije, performansa, filma, videa. Radionica će biti inspirativan susret umjetnika koji dijele slične interese, stilove rada i iskustva. Kozyra će od sudionika zatražiti da se međusobno intervjuiraju te će na tim temeljima graditi daljnje diskusije o obliku, kontekstu i raznolikostima vizualnih rješenja. Detaljnije o umjetnici pročitajte OVDJE ili na umjetničinoj web stranici.
 
Način prijave:

Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb). Status svog članstva možete provjeriti s Jelenom Bračun (tajnistvo@hdlu.hr) ili Vericom Pavušek (racunovodstvo@hdlu.hr).

On-line obrazac za prijavu dostupan je na LINKU, a sadrži sljedeće:
•             broj osobne iskaznice ili putovnice
•             kratak CV na engleskom jeziku
•             kratko objašnjenje zašto želite sudjelovati na umjetničkoj radionici Katarzyne Kozyre (max. 500 znakova) na engleskom jeziku
•             dokumentacijski materijal vezan za radionicu (ne više od 7 fotografija)
 
Važno: Sve materijale nužno je dostaviti u 1 združenom PDF dokumentu.
Napomene: Prvo je potrebno registrirati se, a zatim ispuniti prijavni obrazac (ako ste se već registrirali zbog prethodnih CreArt natječaja možete koristiti isti korisnički račun). Nakon što je on-line prijava podnesena, primit ćete potvrdu na e-mail.
Razmatrat će se samo prijave koje su cjelovite i dostavljene na vrijeme.
Rok prijave je 31.10.2017.
 
Odabir umjetnika:
Temeljem zaprimljenih prijava, organizatori i voditeljica Katarzyna Kozyra odabrat će 15 sudionika, od kojih je predviđeno da 1 bude iz HR.
Rezultati će biti objavljeni nakon 6. 11. 2017., na stranicama projekta CreArt.
 
Umjetniku će biti osigurani:
•             putni troškovi (avion, vlak, bus i lokalni transport)
•             smještaj
•             troškovi boravka (hrana)
•             osnovni materijali za rad
•             diploma na kraju radionice
Sve troškove snosi organizator, Grad Lublin.

Više o natječaju pročitajte ovdje.

O CreArtu:
CreArt 2.0.  je europska mreža gradova te privatnih i javnih institucija. Projekt je započeo prije 5 godina s ciljem reagiranja na potrebe europskih kulturnih institucija što obuhvaća povećanje gospodarskog, socijalnog i kulturnog utjecaja vizualnih umjetnosti pružanjem bolje podrške umjetnicima, menadžerima u kulturi, industriji i široj javnosti. Nositelj CreArt projekta za Hrvatsku je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, a pored HDLU-a projekt okuplja mrežu partnera iz Genove i Leccea (IT), Clermont-Ferranda i Rouena (FR), Katowica i Lublina (PL), Skopja (MK), Liverpoola (UK), Kaunasa (LT) i Aveira (PT) koju koordinira Gradski ured za kulturu grada Valladolida (ES). Petogodišnji projekt CreArt 2.0. provodit će se od 2017. do 2021. godine.

Konačna odredba:
Podnošenjem prijave, autor je suglasan sa svim uvjetima ovog natječaja.

Pitanja:
Kontakt osoba za sva pitanja je Vida Meić, vida.hdlu@gmail.com. Pitanja se zaprimaju isključivo putem e-maila.