Preskočite na glavni sadržaj

Urs Gaudenz: Neočekivana materija – GaudiLabs generički lab

Radionica švicarskog biohakera i istraživača Ursa Gaudenza pod nazivom ‘Neočekivana materija – Gaudilabs generički lab’ održat će se u subotu, 7. i u nedjelju, 8. listopada u Radioninom labu.
vrijeme: 07.10.2017.
prijava: 06.10.2017
mjesto: Zagreb; Kruge 46/2
url: http://www.gaudi.ch/GaudiLabs/

Radionica će biti podijeljena u dva dijela:
– GaudiLabs generički lab i open source hardver sesija uključuje uvodno predavanje o projektima koje Urs Gaudenz razvija u sklopu svog projekta Gaudilabs s posebnim naglaskom na hardver open source znanosti te  demo prezentacija projekata:  DVD LaserScanner / Electrospinner / OpenDrop. Nakon toga radionica će krenuti u praktičnom smjeru unutar koje će se izrađivati DIY NanoDrop, mikroskop s laserskom projekcijom ili fluorescentni mikroskop od web kamere i zvučni oscilator osmišljen od strane voditelja samo za ovu priliku s Radioninim logom. Tijekom radionice također će se hakirati Radionina oprema za biohakiranje poput nedavno nabavljenog medicinskog ultrazvuka.

Urs Gaudenz je inženjer mikroelektronike s poviješću rada za poznate švicarske tvrtke u području tehnologije vezane za mikro senzore i  predavač inovativnog produkt dizajna na Likovnoj akademiji u Luzernu na smjeru za nove medije. Svojim odličnim poznavanjem elektronike, mehanike i softvera djeluje na razmeđu tih disciplina u simbiozi s umjetnošću. Autor je niza inovativnih tješenja za umjetnike i biohakere koji se u svojem radu bave spojem biologije, umjetnosti i tehnologije. Član je sljedećih organizacija i projekata: mreže Hackteria, Swiss Mechatornic Art Society – SGMK, Creative Living Lab i Interspin Crealab na Sveučilištu u Luzernu, hackerpace Hackuarium, Fablab Luzern, Neubad Luzern – Co-Working in a swimming pool. Svoj mobile DIY lab izlagao da sada na mnogim međunarodnim festivalima i konferencijama poput Ars Electronice, Transmedialea i sl.

Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com do 6. listopada u podne. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10.
 
http://radiona.org/