Preskočite na glavni sadržaj

Maestro Dindo otvara sezonu Simfonijskog orkestra HRT-a

Prvi koncert ove sezone iz Majstorskog ciklusa Simfonijskog orkestra HRT-a, održat će se u četvrtak 5. listopada u 19.30 sati, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
 
vrijeme: 05.10.2017.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog
Novu sezonu otvara aktualni šef-dirigent Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije, Enrico Dindo. Publici Lisinskog, već poznat u dvostrukoj ulozi solista - violončelista i dirigenta - i ovaj put bit će okrenut licem u lice.

Na programu će se naći čak tri skladbe za violončelo i orkestar: mladenačka Romanze u F-duru Richarda Straussa, pjesma srednjovjekovnih minstrela Chant du ménéstrel Aleksandra Glazunova te Rondo u g-molu Antonína Dvořáka. 1. simfonija u B-duru, op. 38, 'Proljetna' Roberta Schumanna završnica je potpuno romantički obojenog prvoga ovosezonskog koncerta. Izravni prijenos koncerta možete pratiti na HR3.

Dan uoči koncerta, u srijedu, 4. listopada, u 18 sati, maestro Dindo održat će predavanje u Talijanskom institutu za kulturu u Zagrebu, Preobraženska 4. Tom prilikom izvest će pojedine primjere na violončelu, uz klavirsku pratnju, a sve zainteresirane detaljnije će uputiti u program koji ih očekuje u četvrtak u dvorani Lisinski. Predavanje maestra Dinda bit će na talijanskom jeziku uz simultani prijevod na hrvatski jezik, a ulaz je za sve slobodan. (HRT)

Opširnije