Preskočite na glavni sadržaj

Film svima: drugo izdanje ciklusa filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama

Udruga Filmaktiv nakon uspješnog prvog izdanja ciklusa filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama pod nazivom Film svima, u drugom izdanju donosi bogati program za sve uzraste te poziva sve zainteresirane u četvrtak i petak, 28. i 29. rujna, u prostor velike dvorane Filodrammatica (Korzo 28/1). Filmovi su prilagođeni za gluhe i nagluhe osobe. Ulaz na projekcije slobodan je za sve zainteresirane!
vrijeme: 28.09.2017.
mjesto: Rijeka; Filodrammatica, Korzo 28/1
url: http://www.filmaktiv.org/

Program Film svima uključuje relevantne hrvatske dokumentarce i igrane filmove u kojima će zajednički moći uživati svi bez obzira na oštećenje sluha. Ovogodišnji program uključuje dokumentarni film riječke redateljice Maše Drndić, Polazište za čekanje, nastao 2013. u produkciji Filmaktiva koji je na programu u četvrtak, 28. rujna, u 19 sati. Drugi dan drugog izdanja Film svima započinje ovogodišnjom uspješnicom, filmom Uzbuna na Zelenom Vrhu, redateljice Čejen Černić, koji je do sada pogledalo više od 200 000 gledatelja. Film nastao u produkciji Kinorame na programu je u petak, 29. rujna, u 13,30 sati. Film svima u četvrtak u 19 sati zatvara nagrađivani dokumentarac, Lijepo mi je s tobom, znaš, redateljice Eve Kraljević, nastao u produkciji Hulahopa.
 
Film svima, projekt koji udruga Filmaktiv provodi u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Rijeka, ima za cilj prilagodbu audiovizualne kulture osobama s oštećenjem sluha.
 
Planirani daljnji razvoj projekta uključuje nastavak prevođenja i prilagodbe filmova te formiranje medijateke slobodne za korištenje kao i poticaj akterima u kulturi na prilagodbu sadržaja i forme za konzumaciju svih društvenih skupina.
 
Program se provodi u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Rijeka te uz financijsku podršku Grada Rijeke, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade 'Kultura Nova'.
 
Izvor: HAVC