Preskočite na glavni sadržaj

Bruno Latour - O koncepciji misaonih izložbi

U Muzeju suvremene umjetnosti, u Dvorani Gorgona, u subotu, 23. rujna, s početkom u 19 sati, francuski filozof, sociolog i antropolog Bruno Latour održat će predavanje 'O koncepciji misaonih izložbi'. Predavanje je na engleskom jeziku, a ulaz je slobodan.
vrijeme: 23.09.2017. 19,00
mjesto: Zagreb; Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17
url: http://www.msu.hr
Bruno Latour je francuski filozof, sociolog i antropolog – jedan je od najutjecajnijih teoretičara našeg doba. U središtu njegovih istraživanja su pitanja političke ekologije, modernosti i znanstvene metode, koje Latour u sklopu brojnih interdisciplinarnih projekata nastoji presložiti i osuvremeniti tako da se mogu nositi s izazovima klimatskih, tehnoloških i kulturalnih promjena.

Poseban segment koji pak objedinjuje Latourove različite interese predstavljaju tri velike izložbe koje je postavio zajednički s timom oko Centra za umjetnost i medijske tehnologije (ZKM) iz njemačkog Karlsruhea: Iconoclash [2002], Making Things Public [2005] i Reset Modernity! [2016]. U svojem zagrebačkom izlaganju Latour će se osvrnuti na te 'misaone izložbe' kao novi, eksperimentalni format suvremene teorije i umjetnosti.
Organiziraju: Multimedijalni institut i Fakultet za medije i komunikacije, u suradnji s Booksom, Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb i Francuskim institutom u Zagrebu.