Preskočite na glavni sadržaj

Projekt 'HRČAK u splitskim dječjim ambulantama'

Akcija prikupljanja dječjih knjiga u sklopu projekta 'HRČAK u splitskim dječjim ambulantama' odvijat će se od 20. rujna do 15. listopada 2017. u knjižnicama Gradske knjižnice Marka Marulića te u Klubu mladih Split.
vrijeme: 21.09.2017.
mjesto: Split
Projekt pokreće Hrvatsko čitateljsko društvo – Ogranak Split u suradnji s Gradskom knjižnicom Marka Marulića Split, splitskim pedijatrima primarne zaštite, splitskim ogrankom Hrvatskog pedijatrijskog društva, Školom za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Obrtno-tehničkom školom i Klubom mladih Split.

Cilj je projekta prikupljanje dječjih knjiga i slikovnica kako bi se pedijatrijske čekaonice pri ambulantama primarne zdravstvene zaštite u Splitu opremile policama s knjigama i slikovnicama za djecu (tzv. male slobodne knjižnice), a sve pod geslom 'Čekam i pritom čitam, slušam i uživam!'. 

Glavna je svrha projekta poticanje čitanja od najranije dobi, ublažavanje stresa prilikom boravka djece u ambulanti, te promoviranje čitanja kao alternative ekranima raznih uređaja, posebno u predškolsko dječje doba.

Opširnije