Preskočite na glavni sadržaj

Školska knjižnica: pogled unazad – korak unaprijed

Osmi okrugli stol za školske knjižnice 'Školska knjižnica: pogled unazad – korak unaprijed' održat će se 5. listopada 2017. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica.  
vrijeme: 05.10.2017.
prijava: 28.09.2017

Skup se održava povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica. Nakon sedam organiziranih okruglih stolova i rasprava o raznim temama Sekcija za školske knjižnice želi se osvrnuti unatrag i vidjeti što je napravljeno u školskom knjižničarstvu, sagledati trenutno stanje i napraviti planove za budućnost. Program će biti sastavljen od uvodnih izlaganja, razmjene dobre prakse i rasprave. Uz retrospektivu rada Sekcije za školske knjižnice, predviđena su tri uvodna izlaganja predstavnika institucija ključnih za status i razvoj školskog knjižničarstva.

Primjeri dobre prakse obuhvatit će programe i projekte kojima školski knjižničari pridonose kvaliteti odgojno-obrazovnog procesa te pozitivnoj percepciji i razumijevanju uloge i važnosti školske knjižnice za razvoj društva.
Kod predstavljanja primjera dobre prakse poželjno je osvrnuti se na preduvjete za ostvarivanje vaših projekata: koji suradnici/iskustva/edukacije su vam pomogle; na koje probleme ste nailazili u realizaciji i kako ste ih rješavali; vaše viđenje mogućnosti i potencijala školskih knjižnica i slično.

Rok za prijavu bez izlaganja je do 28. rujna 2017. godine putem e-formulara.

Kotizacija: 50,00 kn

Opširnije