Preskočite na glavni sadržaj

Nova sezona u kazalištu Knap

Osim predstava u vlastitoj produkciji, kazalište Knap ove će godine kroz platformu Knap+ ugostiti brojne predstave nezavisnih kazališta i kazališnih grupa. Novitet u Knapu svakako će biti suradnja s međunarodnim festivalom lutkarstva PIF te drugim festivalima.
vrijeme: 15.09.2017.
mjesto: Zagreb; Kazalište Knap, Ivanićgradska 41a
url: http://www.knap.hr

Sezonu će tako otvoriti 15. rujna zagrebačkom premijerom predstave „Superjunaci“ kazališne družine Pinklec i Teatra Poco Loco. Zanimljive koreografije i borilačke vještine mladih umjetnika nikoga neće ostaviti ravnodušnim a posebno najmlađu publiku.
 
U vlastitoj produkciji kazalište Knap priprema dva premijerna naslova koja garantiraju uspjeh.
 
Prvi od njih je komedija „Kako ubiti suprugu/supruga bez suvišnih zašto“ prema tekstu talijanskog pisca Antonia Amurria a u režiji Borisa Kovačevića, provjerenog redatelja hit predstava poput Ja tata ili Žene su s Venere a muškarci s Marsa. Premijera ove predstave biti će 29. rujna, dok će je publika moći pogledati pretpremijerno već 22. rujna.
 
Za konac godine kazalište Knap u koprodukciji s Gradskim kazalištem Zorin dom iz Karlovca priprema premijeru predstave „Dobri čovjek Bažulek“ pod redateljskom palicom Georgija Para. Predstava je to o malom čovjeku kojemu je život okrenuo leđa. Iz vještog pera Nine Škrabe te uz sjajnog Mladena Vasarya u glavnoj ulozi i mladu glumačku ekipu iz karlovačkog kazališta ova satira biti će žestoka kritika društvenih okolnosti, no publiku će nasmijati do suza.
 
U sklopu platforme Knap+ u listopadu umjetnička organizacija Tragači u koprodukciji s Knapom priprema premijeru predstave „Nora – trenutak pobune“. Scenaristica i glumica Jelena Hađi Manov adaptirala je književni klasik Henrika  Ibsena te ga stavila u kontekst današnjeg vremena.
 
Početkom listopada po prvi puta u Knapu će se održati hvaljeni Festival prvih u sklopu koga će na daskama kazališta Knap svoj rad „KONZUM/CONSUME“ predstaviti američki multimedijalni umjetnik, pisac i redatelj Kevin Doyl.
 
U programu kazališta Knap ove sezone igrati će i reprizni naslovi  poput legendarne uspješnice Smisao života gospodina Lojtrice, koja ne silazi s repertoara već 11 godina, zatim  nagrađivane predstave: Amateri, Koltovi generala Pattona te Nevjerojatan događaj.
 
Novom politikom kazalište Knap otvorilo je širom svoja vrata te će kroz brojne suradnje osvježiti program, biti podrška mladim umjetnicima i nezavisnim organizacijama, vratiti najmlađu publiku u svoje gledalište.
 
Raspored svih predstava u rujnu možete pogledati klikom na link http://www.knap.hr/kazaliste/program.asp.