Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na Međunarodnom festivalu animiranog filma Fantoche

U švicarskom Badenu od 5. do 10. rujna održava se Međunarodni festival animiranog filma Fantoche na kojem će biti prikazano pet hrvatskih filmova.
vrijeme: 05.09.2017.
mjesto: Švicarska; Baden
url: http://fantoche.ch/en

U Međunarodnom natjecateljskom programu za nagrade će se boriti tri manjinske koprodukcije: švicarsko-hrvatski Aerodrom Michaele Müller (hrvatski koproducent je Kinorama), estonsko-kanadsko-hrvatski Manivald  Chintis Lundgren (hrvatski koproducent je Jadranska animacija) i slovensko-hrvatska Noćna ptica Špele Čadež (hrvatski koproducent je Bonobostudio).
 
Aerodrom će biti prikazan i u Natjecateljskom programu švicarskih filmova, dok su u Natjecateljskom programu dječjih filmova Voće Ivana Mirka Senjanovića i manjinska kanadsko-hrvatska koprodukcija Ježeva kuća Eve Cvijanović (hrvatski koproducent je Bonobostudio).
 
Sve navedene filmove podržao je Hrvatski audiovizualni centar.
 
Međunarodni festival animiranog filma Fantoche održava se po 15. put te promovira umjetnost animacije i sve oblike nezavisnog filmskog stvaralaštva. Na najvećoj švicarskoj kulturnoj manifestaciji ove vrste bit će prikazano više od 300 kratkih filmova uz brojne premijere i popratne sadržaje. Ove godine na Festival su bila prijavljena rekordna 2 094 rada iz 102 zemlje.
 
Više informacija možete pronaći na službenim stranicama.
 
Izvor: HAVC