Preskočite na glavni sadržaj

Teatar Gavran u novoj kazališnoj sezoni

Teatar Gavran u novoj kazališnoj sezoni 2017./2018. najavljuje: petnaest godina postojanja - premijeru 'Sve o ženama' - pokretanje dječje scene  - 100-tu izvedbu komedije 'Lutke' - 50. izvedbu predstave 'Zaboravi Hollywood'...
vrijeme: 04.09.2017.

Zagrebački Teatar GAVRAN u novu kazališnu sezonu 2017./2018. ulazi iznimno ambiciozno, obzirom da se  u listopadu , navršava  petnaest godina od pokretanja ovog putujućeg teatra koji je svojim izvedbama premrežio Hrvatsku uzduž i poprijeko, a nerijetko je nastupao i u brojnim europskim zemljama. 

Osnivači  teatra , pisac i umjetnički voditelj Miro Gavran, te glumica i organizacijska voditeljica Mladena Gavran, odlučili su za ovu sezonu pripremiti premijeru Gavranove komedije „Sve o ženama“ koja je do sada imala čak 48 premijernih izvedbi od Buenos Airesa, Rio de Janeira i New Yorka pa sve do Moskve, Mumbaija, Praga, Pariza, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara i Varšave. Taj tekst će režirati Mladena Gavran koja je daleke 2000. igrala u njegovoj praizvedbi, dok će glumice koje će igrati u njemu biti odabrane na audiciji koja će se upriličiti krajem listopada u Centru za kulturu i informacije Maksimir. U tom izrazito „ženskom“ tekstu tri glumice  igraju svaka po pet različitih uloga u pet priča koje se uzajamno isprepliću.

Ove jeseni Teatar GAVRAN pokreće i dječju scenu, čija će prva premijera biti lutkarski igrokaz „Doktor od životinjica“ autora Mire Gavrana . I dok će zagrebačke izvedbe za odrasle i nadalje igrati na maloj sceni Koncertne dvorane „ Vatroslava Lisinskoga“, dječje predstave će zaigrati u Centru za kulturu i informacije Maksimir, gdje se već nekoliko godina odvijaju pokusi Teatra GAVRAN.

Uz ove dvije premijere najavljena su i dva mala jubileja – 100. izvedba komedije „Lutka“ s Robertom Kurbašem i Doris Pinčić, te 50. izvedba komedije „ Zaboravi Hollywood“ sa Željkom Königsknechtom i Jakovom Gavranom.

Od inozemnih gostovanja planirani su nastupi u Beču, Pragu i Mostaru. Pored spomenutih predstava, na repertoaru ostaju i uspješnice “Sladoled“, „Pivo“ i „Parovi“.  Ovoga ljeta  Teatar GAVRAN je imao čak dvadeset izvedbi diljem jadranske obale. Na Festivalu pučkog teatra Omišalj - Čavle, predstava „Sladoled“ je proglašena najboljom po odluci stručnog žirija, a na Festivalu Glumište pod murvom u Skradinu predstava „Zaboravi Hollywood“ je proglašena najboljom po odluci njihovog stručnog žirija, a  Željko Königsknecht najboljim glumcem festivala.

Ovogodišnji 4. Dani Teatra GAVRAN  u Malom Lošinju bili su iznimno dobro posjećeni, svjedočeći da ovaj teatar ima vjernu publiku ma gdje nastupao.

www.teatar-gavran.hr