Preskočite na glavni sadržaj

Rujan u Mediteranskom plesnom centru

Nadolazeći mjesec u Mediteranskom plesnom centru privremeno će ugostiti nekoliko umjetnika i projekata...
vrijeme: 08.09.2017.
mjesto: Svetvinčenat
U sklopu rezidencijalnog programa slovenska umjetnica Maša Kagao Knez uz svoje autorske suradnike radit će na projektu M. A. M. Tijekom tog perioda, održat će dvije radionice te izvesti predstavu LakeLess.
U petak, 8. rujna, od 18 do 21 sat bit će održane radionice Afrički plesovi i Beatbox, a u subotu, 9. rujna u 20.30 sati izvedba spomenute predstave. 

MAŠA KAGAO KNEZ //
// RADIONICE AFRIČKI PLESOVI I BEATBOX, petak, 8. rujna, 18 - 21 h
// PREDSTAVA LAKELESS, subota, 9. rujna, 20.30 h

Radionica Afrički plesovi pod vodstvom plesačice i koreografkinje Maše Kagao Knez, kako samo ime govori, uključit će motive iz tradicionalnih afričkih plesova te svladavanje pokreta koje oni iziskuju. Za sudjelovanje na radionici nije potrebno prethodno plesačko iskustvo, najmijenjena je svima starijima od 10 godina koji žele razvijati vlastitu plesnu ekspresiju, ali i svima onima koji kroz ples i glazbu žele zaviriti u afričku kulturu. Trajanje radionice je 90 minuta.

Beatbox radionicu vodit ć e umjetnik Murat, a svi polaznici imat će priliku naučiti kako koristiti vlastiti glas i usta za imitiranje zvuka bubnjeva, sviranje različitih ritmova kao i improvizaciju koristeći beatbox tehnike. Beatbox je vokalna izvedba ritmova i drugih glazbenih zvukova, a osnova je imitiranje klasičnog bubnjarskog seta. Trajanje radionice je 90 minuta.

Nakon radionica, u subotu, 9. rujna u 20.30 sati u MPC-u umjetnici Maša Kagao Knez i  Murat predstavit će svoj zajednički projekt LakeLess . Riječ je o predstavi u kojoj su se spomenuti umjetnici udružili u zvučno-glazbenu fuziju koja povezuje ples i beatbox. LakeLess predstavlja neposrednu komunikaciju iz svakodnevnih obrazaca i situacija koje autori kroz pokret i zvuk transfo rmiraju u univerzalni jezik. Autori su ovu predstavu razvili iz kratkog dueta za koji su osvojili treću nagradu na Festivalu koreografskih minijatura u Beogradu 2016.

Konačno, kroz projekt M.A.M. koji će razvijati u sklopu rezidencije, Maša Kagao Knez nastavlja istraživanje egzistencije i suživota, kojeg ovoga puta stavlja u različite perspektive, s naglaskom na shvaćanju i doživljavanju vremena. Premijera predstave planirana je za prosinac 2017. u Sloveniji, a gostovanje u sljedećoj sezoni MPC-a.
________________________________________

MILAN TOMÁŠIK //
// RAZVOJ PROJEKTA UNIFIED FIELDS
// RADIONICA KRENI PREMA MENI, subota, 16. rujna
U drugoj polovici rujna u Mediteranski plesni centar vraća se poznati slovački umjetnik sa slovenskom adresom - Milan Tomášik. Ovaj puta radit će na razvoju projekta Unified fields. Riječ je o kompleksnijoj nadogradnji principa i polazišnih točaka koje je spomenuti umjetnik sa svojim plesačima razvio u prethodne dvije izvedbe: Hunting Season (2014) i Silver Blue (2015). 

Tijekom rezidencijalnog boravka, plesačice kompanije Milana Tomášika, Tina Valentan i Špela Vodeb vodit će radionicu Kreni prema meni. Radionica će se održati 16. rujna, a otvorena je za sve zainteresirane (s naglaskom na starije građan e) koji žele otkriti suvremeni ples i pokret. Prijave za radionicu zaprimaju se na boj telefona: 098 1939 287

https://www.facebook.com/mediteranskiplesnicentar