Preskočite na glavni sadržaj

History Film Festival u Rijeci

History Film Festival, međunarodni festivala povijesnih dokumentarnih filmova održat će se u Rijeci od 6. do 9. rujna 2017. godine.
vrijeme: 06.09.2017.
mjesto: Rijeka
url: http://www.historyfilmfestival.com/

Jeste li znali da je Jimi Hendrix bio Indijanac ? Što znate o slavnom bečkom hotelu Sacher ? Želite li znati tko je ubio Georgi Markova ? Volite li blues ? Jeste li vidjeli čuvene američke burleskne plesačice? Znate li kako su se odvijali ratovi ? Sve odgovore na to možete saznati u Rijeci od 6. do 9. rujna kada će se po prvi puta održavati History Film Festival, jedinstveni međunarodni festival koji okuplja i vrednuje produkciju povijesnih dokumentarnih filmova, žanra koji posljednjih godina ima sve veći broj poklonika.  Od prijavljena 72 dokumentarca direktor i selektor  festivala  Bernardin Modrić odabrao je za konkurenciju njih 28. Odluke o festivalskim nagradama donijet će međunarodni žiri na čijem je čelu istaknuti njemački povjesničar Reinhard Heydenreuter iz Münchena, a ostali su članovi filmologinja iz Pariza Héléna Fantl, filmski kritičar iz Niša Dejan Dabić,  TV autor iz Zagreba Domagoj Božidar Burić  i filmolog Boris Ružić iz Rijeke.
 
Sve projekcije filmova, koji imaju hrvatske podnapise, će se održavati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku od 14 sati. Cijena ulaznice je svega 20,00 kuna.

Kako u Rijeku dolazi čak 36 filmskih autora, producenata i predstavnika nekoliko nacionalnih TV kuća (Al Jazeera iz Katara, austrijski ORF, Bugarska nacionalna TV, Grčka TV) na botelu „Marina“ bit će održavane jutarnje tiskovne konferencije i tzv.masterclass predavanja i paneli s početkom u 10 sati.

Prvi dan festivala u galeriji Kortil bit će otvorena izložba plakata povijesnih filmova iz kolekcije riječkog filmofila Marijana Štimca koju je osmislio kustos Veljko Krulčić.

Zbivanja i novosti s HFF možete pratiti na Facebook stranici: https://www.facebook.com/historyfilmfestival/notifications/