Preskočite na glavni sadržaj

3. vinkovački orguljaški festival

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima, Hrvatske kulturne zajednice iz Švicarske, Hrvatske matice iseljenika – Podružnice Vukovar i Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru od 31. kolovoza do 3. rujna održava se 3. vinkovački orguljaški festival – Organum Cibalae.  
vrijeme: 31.08.2017.
mjesto: Vukovar, Vinkovci, Otok

Festival će početi misnim slavljem u crkvi Sv. Filipa i Jakova u Vukovaru u četvrtak 31. kolovoza s početkom u 18.30 sati. Na misi će pjevati združeni zborovi - domaći župni zbor „Sv. Cecilija" i gosti – članovi Mješovitoga pjevačkoga zbora „Sv. Cecilija" župe sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima. Nakon mise koncert na orguljama s početkom u 19.30 sati izvest će Edmund Borić Andler.
U petak 1. rujna u crkvi Sv. Nikole, biskupa, u Vinkovcima s početkom u 19.30 sati orguljaški koncert održat će Ivan Matarić. Orguljaška radionica za crkvene orguljašice i orguljaše na programu je u subotu 2. rujna od 10 do 12 sati u crkvi Sv. Vinka Pallottija u Vinkovcima. Istoga dana, ali u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Otoku s početkom u 20 sati koncert na orguljama održat će Ivan Matarić. Posljednjega dana 3. vinkovačkog orguljaškog festivala – Organum Cibalae u nedjelju 3. rujna u crkvi Sv. Vinka Pallottija u Vinkovcima s početkom u 19.30 sati koncert će održati: Jan Antun Valenćik, orgulje; Dragan Trajer, orgulje i Vokalni ansambl „Stretta" iz Vinkovaca. (IKA)

Ulaz na festival je slobodan.

Programska knjižica

https://www.facebook.com/mhVinkovci/