Preskočite na glavni sadržaj

U Požegi uskoro počinje jubilarni 25. Hrvatski festival jednominutnih filmova

U službenom programu, u petak, 8. rujna, bit će prikazano 60 filmova među kojima su i hrvatski naslovi: Taxi Petra Zemana, You cant' t get rid of your fears...  Dore Tomljanović, Infinity is vertical Mladena Burića, Suputnik Tomislava Fiketa i Blagoslov Zvonimira Rumbolta.
vrijeme: 07.09.2017.
mjesto: Požega
url: https://www.crominute.hr/

Hrvatski festival jednominutnih filma svake se godine održava u Požegi, a budući da je međunarodnog karaktera i da postoji od 1993. godine naša je najstarija međunarodna filmska manifestacija od stjecanja neovisnosti. Na ovogodišnje jubilarno 25. izdanje prijavljeno je bilo 449 filmova iz 49 zemalja, a o najboljima će od 7. do 10. rujna odlučivati: Stanimir Trifonov – filmski redatelj iz Bugarske, Nedžad Begović – filmski redatelj iz Bosne i Hercegovine, Čejen Černić – filmska redateljica iz Hrvatske, Tomislav Šakić – filmolog iz Hrvatske i Zvonimir Karakatić – stalni tajnik festivalskog žirija.
 
Sve projekcije održavaju se u Gradskom kazalištu Požega.
 
Organizator 25. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova je Udruga GFR film i video, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Požeško-slavonske županije i Grada Požege.
 
Službeni program i više informacija možete pronaći na stranicama festivala.
 
Izvor: HAVC