Preskočite na glavni sadržaj

'13+' Nikice Zdunić u prestižnom San Sebastianu

Kratkometražni igrani film Nikice Zdunić jedan je od ukupno 14 filmova koji će se prikazati u programu 16. Međunarodnog susreta studenata filma koji se od 25. do 29. rujna održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala San Sebastian.
vrijeme: 25.09.2017.
mjesto: Španjolska, San Sebastian
url: https://www.sansebastianfestival.com/

Susret organiziraju Međunarodni filmski festival San Sebastian i Međunarodni centar za suvremenu kulturu Tabakalera s ciljem predstavljanja studentskih radova iz filmskih škola diljem svijeta. 110 filmskih škola iz 45 zemalja prijavilo je ukupno 209 radova za program, a izabrano je 14 kratkometražnih filmova iz Argentine, Belgije, Češke, Francuske, Njemačke, Izraela, Meksika, Portugala, Rusije, Španjolske, Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske.
 
13+ je priča o djevojčicama Janki i Zorani koje polako ulaze u tinejdžerski svijet. Na Zagreb film festivalu 2016. godine film je u programu Kockice dobio posebno priznanje. Na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma Nikica Zdunić dobila je nagradu za najbolji scenarij, a Denis Golenja nagrađen je za najbolju montažu. Film je također prikazan na Pulskom filmskom festivalu i Sarajevo film festivalu.
 
16. Međunarodni susret studenata filma također uključuje predavanja, posebne projekcije i diskusije s poznatim filmašima i njihovim ekipama. Studenti će imati priliku upoznati redatelja Todda Haynesa i njegovu producenticu Christine Vachon;  redatelja Raymonda Depardona i njegovu producenticu Claudine Nougaret te redatelje Joséa Luisa Torresa Leivu, Marine Francen i Nobuhira Suwu.
 
Studentski žiri kojim će predsjedati profesor po izboru zaklade Orona dodijelit će Nagradu Orona koja iznosi 5 000 eura. Drugi studentski žiri koji će sačinjavati studenti filmskih škola koje sudjeluju u Susretu i kojim će predsjedati redatelj José Luis Torres Leiva dodijelit će Nagradu Panavision. Nagrada uključuje četiri tjedna snimanja RED Epic kamerom i Primo objektivima ili vaučer od 10 000 za najam bilo koje Panavision opreme.
 
Potpun popis izabranih filmova i više o programu možete saznati na ovoj poveznici.
 
Izvor: HAVC