Preskočite na glavni sadržaj

Pijanist Ivan Krpan plasirao se u finale Busoni natjecanja

Ivan Krpan plasirao se u finale jednog od najuglednijih pijanističkih natjecanja na svijetu – Međunarodnog pijanističkog natjecanja Ferruccio Busoni koje se od 1949. svake druge godine održava u talijanskom gradu Bolzanu.
vrijeme: 29.08.2017.
mjesto: Bolzano, Italija

Natjecanje se održava od 22. kolovoza. Tijekom prethodna dva izlučna kruga na natjecanju je nastupilo 25 pijanista iz cijelog svijeta, odabranih na prednatjecanju koje je u Bolzanu održano u kolovozu prošle godine. U finale se plasiralo šest pijanista koji će od 29. kolovoza do 1. rujna nastupiti uz gudački kvartet iz Cremone, te uz Haydn orkestar.

Nastavak je to sjajnih uspjeha našeg mladog pijanista – 2015. osvojio je četvrtu nagradu na Međunarodnom Mozartovom natjecanju u Zhuhaiju (Kina). 2016. godine osvojio je prvu nagradu  na međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste u Ettlingenu (Njemačka), te treću nagradu na međunarodnom natjecanju Frederic Chopin u Moskvi.

Dobitnik je Dekanove i Rektorove nagrade, nagrade Ivo Vuljević, a Zagrebačka filharmonija proglasila ga je Mladim glazbenikom godine za 2016. godinu.
Ivan Krpan rođen je u Zagrebu 1997. Student je pete godine Muzičke akademije u Zagrebu u razredu prof. Rubena Dalibaltayana.

Sve obavijesti kao i live streaming možete pratiti na stranici natjecanja www.concorsobusoni.it.