Preskočite na glavni sadržaj

Tea Bičić izlaže u Labinu

U Galeriji Alvona u Labinu, u petak 25. kolovoza 2017. u 21 sat, Tea Bičić predstavlja samostalnu izložbu - Karbon ili askeza forme. 
vrijeme: 25.08.2017.
mjesto: Labin
url: http://www.hciti.hr

„Svoju najnoviju sliku Tea Bičić temelji na naboju i snazi crno-bijelog sučeljavanja. Zbiljnost njene slike nosi ideja asketskog viđenja forme, elementarnosti i strukturne jezgrovitosti, unutrašnjih slojeva i pomaka koji otvaraju uvijek novu sliku, sliku koja se nastavlja u drugoj slici.

Teinom propitivanju suvremenosti bitna je impersonalnost, odbacivanje sadržaja, blizina minimalizma i minimal-arta. Ali ona ni svoju novu sliku nije potpuno oslobodila od subjektivnosti. Naslovom Karbon aludira na labinsku rudarsku prošlost, dakle, uključuje memoriju, povijesni kontekst kroz koji izražava izvor svojega nadahnuća i dio svoje osobnosti, realnu ukorijenjenost u nasljeđe ugljenokopa." / Branka Arh, iz predgovora kataloga

Tea Bičić rođena je u Puli 1979. godine. Nakon završene Škole primijenjenih umjetnosti u Puli, smjer grafički dizajn, diplomirala je slikarstvo na  Accademia di Belle Arti di Venezia u klasi prof. Paola Tessaria. Izlagala je trideset i pet samostalne i sudjelovala na više od sto skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad dobila je mnogobrojne nagrade i priznanja. Sudjelovala je u nekoliko likovnih kolonija. Radovi joj se nalaze u fundusima muzeja i galerija te u mnogobrojnim gradskim i privatnim zbirkama. Članica je HDLU Istre i jedna od osnivača Galerije POOLA u Puli. Od 2014. godine koordinatorica je programa Gradske galerije Labin i suradnik za likovnu djelatnost pri Pučkom otvorenom učilištu Labin. Živi u Labinu.