Preskočite na glavni sadržaj

Festival Kvarner za jesen najavljuje dva koncerta

Festival Kvarner najavljuje dva koncerta - ansambla rane glazbe 'Quadriga Consort' u rujnu, te Janoska ansambla u listopadu o.g.
vrijeme: 22.09.2017.
mjesto: Opatija, Centar Gervais
url: http://www.festivalkvarner.com/


22.09.2017. 
QUADRIGA CONSORT
OUR MOST LOVED SONGS

Kada su Nikolaus Newerkla, Angelika Huemer, Karin Silldorff i Peter Trefflinger osnovali Quadriga Consort 2001 godine, nisu mogli ni zamisliti put kojim će ansambl krenuti u godinama koje slijede. Ova četiri člana osnovala su ansambl sa ciljem obnavljanja rane komorne glazbe za snimanje, u ono doba svi studenti Sveučilišta za glazbu u Grazu. Njihov prvi CD „Ground” (Label Harp) izdan je već 2003 godine, a  među ostalima valja istaknuti glazbu izvrsnih kompozitora Ortiz-a, Falconieri-a i Uccellini-a.
Ubrzo je međutim došla ideja da prošire svoj repertoar pisanjem vlastitih aranžmana engleskih narodnih pjesama za određenu skupinu instrumenata. Ansamblu se pridružuje Elisabeth Kaplan, pjevačica iz Južne Afrike, kao i Laurenz Schiffermüller za udaraljke i Dominika Teufel i Elisabeth Kurz za gamba dijelove. Quadriga Consort udvostručio je broj članova u jednom naletu! U međuvremenu, ansambl rane glazbe, Quadriga Consort, nastupao je i oduševljavao publiku širom svijeta. 2009. godine Quadriga Consort objavio je live snimku koncerta u Freistadt-u (Austrija), prvo na DVD-u, a zatim i na CD-u (Gramola) pod naslovom „Songs from the British Isles”. Sljedeći CD, „Ships Ahoy! Songs of Wind, Water and Tide”, objavila je francuska Alpha, 2011. godine.

Opširnije
Program koncerta


21.10.2017.
JANOŠKA ENSEMBLE
JANOSKA STYLE

Kada su 2013. godine osnovali Janoska ansambl, braća Ondrej, Roman i František Janoska, te njihov šogor, Julius Darvas, stvorili su viziju suvremenih interpretacija djela, koja su istodobno virtuozna i duboko osobna. Ujedinjeni svojim obiteljskim vezama i zajedničkim korijenima u klasičnoj glazbi, aranžirali su niz popularnih klasika, vlastitih skladbi, kao i jedinstvene aranžmane jazza, pop i svjetske glazbe. Ansambl koji je svoj album prvijenac Janoska Style (Deutsche Grammophon) predstavio u svibnju 2016. godine u Wiener Konzerthaus-u, sada izvodi programe koji prikazuju instrumentalnu ekspertizu i improviziranu umjetnost na tri kontinenta.

Opširnije
Program koncerta