Preskočite na glavni sadržaj

Ljetna škola filma Šipan 2017.

Program Ljetne Škole Filma Šipan započinje koncertom, a u nedjelju, 6. kolovoza nastupaju Đani Stipaničev i Klapa Ragusavecchia. Svečano otvaranje u ponedjeljak, kada će biti prikazani dokumentarni film Posao iz snova–Ljetna škola filma Šipan redatelja Zorana Ćatića, a poslije predstavljanja polaznika i voditelja ovogodišnjih radionica i dokumentarac Kino otok autora Ivana Ramljaka.  
vrijeme: 06.08.2017.
mjesto: Šipan
url: http://sipan-film.com/

U utorak su na rasporedu film Otkačeni otok s radionice igranog filma 2016., koju su vodili sarajevski autori Zoran Ćatić i Mirza Ajnadžić, a priča je to o ljubavi i blagostanju malog otoka zvanog Šipan koji je plovio po cijelom svijetu i odlučio se usidriti baš tu u Jadranskom moru, sve dok jednog dana djeca nisu kroz niz zagonetki pronašli sidro koje ga drži te animirani Vaiana-potraga za mitskim otokom američkog autora Rona Celemtsa, dok je u srijedu na programu igrani film Lav redatelja Gartha Davisa, prije kojeg će Vinko Mario Prizmić i njegovi gosti kroz program Water is Life-That magical game…some call it Le Petit Festival predstaviti dio sadržaja tog festivala.

Četvrtak će biti obilježen književnom večeri na kojoj sudjeluju Luko Paljetak i Boris Njavro, a zatim je na programu igrani film Buža redatelja Vanče Kljakovića, iz 1988. U petak će sudionici LjŠFŠ i turisti te stanovnici Šipana moći pogledati animirane Šipanske bajke s prošlogodišnje radionice te, uza sudjelovanje redatelja Dejana Aćimovića, igrani film Anka dok je u subotu na rasporedu prošlogodišnji rad filmskog vrtića pod vodstvom Mira Bronzića Quattro žurba, u kojem su najmlađi šipanski polaznici Škole dočarali atmosferu radionice u kojoj se nije smjelo kasniti, jer je kazna bila plaćanje sladoleda svima, a zatim dokumentarni film Antonije D. Carnerud Skrivena strana medalja na čijoj će projekciji uz autoricu biti i glavni junak filma, paraolimpijac Mihovil Španja.

Sve se projekcije održavaju pod starim platnjom, a nedjeljna je posebna projekcija animiranog filma Michaela Dudoka da Wita i velikog hita Crvena kornjača najavljena na plaži Priježba.

Svečano zatvaranje, premijerno prikazivanje ostvarenja svih radionica i dodjela priznanja i nagrada bit će upriličeno 14. kolovoza. Više pročitajte na www.hfs.hr.

https://www.facebook.com/sipanfilm