Preskočite na glavni sadržaj

Pijanist Karlo Ivančić nagrađen u Poljskoj

Na 2. međunarodnom pijanističkom natjecanju Krystian Tkaczewski, održanom od 25. do 28. srpnja 2017. u Busko Zdroj, Poljska, hrvatski pijanist Karlo Ivančić plasirao se među šestero najboljih te u finalnoj etapi osvojio prvu nagradu.  
vrijeme: 28.07.2017.
mjesto: Poljska

Karlo Ivančić (Banja Luka, 1989.) magistrirao je 2012. godine, na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u razredu Dalibora Cikojevića koncertom u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda.
Iste godine upisao je usavršavanje u klasi profesora Rubena Dalibaltayana, a zatim upisuje poslijediplomski specijalistički studij klavira također u klasi prof Dalibaltayana.
Osvojio je dvadeset nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima.
Među nagradama su: Nagrada Heferer na 4. Međunarodnom pijanističkom natjecanju Svetislav Stančić u Zagrebu 2011. godine., Diploma Darko Lukić u veljači 2013. Zatim, na pijanističkom natjecanju Boris Papandopulo u Zagrebu, u rujnu 2013., osvojio je treću nagradu, a 2014. na pijanističkom natjecanju u Rovinju osvaja 2. nagradu. 2014. godine dobitnik je Nagrade Hrvatskog drustva skladatelja i Nagrade grada Samobora na međunarodnom natjecanju Ferdo Livadić u Samoboru, u svibnju 2015. godine od preko 50 pijanista iz vise od 20 zemalja dobitnik je 2. nagrade na međunarodnom pijanističkom natjecanju u San Dona Di Piave, te u jednako velikoj konkurenciji, 2. nagrade na natjecanju u Bresci, Italija u studenom 2015.
U srpnju 2017. osvojio je 1. nagradu na međunarodnom pijanističkom natjecanju Krystian Tkaczewski u Busko Zdroj, Poljska.
Osim natjecanja, zapažene nastupe imao je na festivalima i smotrama u Hrvatskoj i inozemstvu te je sudjelovao na seminarima uglednih hrvatskih i inozemnih profesora i pijanista (Noel Flores, Karl-Heinz Kämmerling, Eugen Indjić, Sijavuš Gadjijev, Piotr Palezny, Avedis Kouyoumdjian, Vladimir Viardo, Martin Hughes, Grigorij Gruzman, Peter Nagy, Olga Cinkoburova…) Svirao je na koncertima u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Sloveniji, diljem Hrvatske, te u Zagrebu u dvoranama Matice hrvatske, Muzičke akademije u Zagrebu, velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda te u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Koncerti su popraćeni izvrsnim kritikama.
Gostovao je nekoliko puta u emisijama Hrvatske televizije i radija gdje su emitirane snimke njegovih koncerata. Kao solist nastupao je sa Zagrebačkom filharmonijom, te sa Simfonijskim puhačkim orkestrom OSRH. Dobitnik je stipendije Muzičke akademije za seminar u sklopu Ljetne akademije Prag-Beč-Budimpešta. Akademsku godinu 2011./2012. proveo je na usavršavanju kod profesora Balázsa Szokolaya u Weimaru i Grazu. Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika te Hrvatskog društva skladatelja. Od 2015. Godine kao vanjski suradnik,  radi kao predavač klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.