Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski filmovi na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Ottawi

Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi održat će se od 20. do 24. rujna, a u natjecateljskim programima prikazat će četiri animirana filma nastala u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji: Ježevu kuću, Manivald, Aerodrom i Only Lovers Leave To Die.
vrijeme: 20.09.2017.
mjesto: Kanada; Ottawa
url: https://www.animationfestival.ca/

U kategoriju narativnih filmova uvršteni su kratkometražni filmovi Only Lovers Leave To Die redatelja Vladimira Kanića (hrvatski koproducent je Tvornica svjetlosti) te Manivald Chintis Lundgren (koproducent je Jadranska animacija) . Oba filma natječu se u programu kratkometražnih filmova.
 
U tom natjecateljskom programu pridružit će im se kratkometražni film Aerodrom švicarske redateljice Michaele Müller koji je nastao u koprodukciji hrvatske Kinorame. Film se nalazi u nenarativnoj kategoriji.
 
Nagrađivani film Eve Cvijanović Ježeva kuća igrat će u programu namijenjenom mladoj publici u dobi od 6 do 12 godina, koji je također natjecateljski. Ježevu kuću koproducirao je Bonobostudio.
 
Ove godine, Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi primio je 1992 prijave iz 85 zemalja. Od toga je u natjecateljski program odabrano 105 kratkometražnih i 5 dugometražnih. Uz to, u revijalnom programu bit će prikazano 45 filmova kanadskih, međunarodnih i studentskih autora. Festival već 41 godinu privlači zaljubljenike u animaciju, umjetnost i film iz cijelog svijeta, a i ove godine pripremljen je raznovrstan program uz brojne radionice i panel diskusije.
 
Izvor: HAVC