Preskočite na glavni sadržaj

2. Međunarodni Pula Jazz Festival

Drugu godinu za redom udruga Kulturna inicijativa pod vodstvom svjetski poznatog saksofonista Olega Kireyeva organizira Međunarodni Pula Jazz Festival na kojem će kroz tri glavne večeri nastupiti veliki broj glazbenika s četiri različita kontinenta... 
vrijeme: 25.07.2017.
mjesto: Pula, vrt Doma Hrvatskih Branitelja

Uvertira u sam festival započinje 25. srpnja nastupom Olega Kireyeva i Pula Jazz Banda. Spomenuti glazbenici će nastupiti u još dva navrata, 1. i 8. kolovoza, a glavne večeri festivala su 13., 14. i 15. kolovoza.

Nakon prošlogodišnjeg prvog festivala na kojem su nastupili međunarodno priznati glazbenici iz svijeta jazz i etno izričaja, drugo po redu izdanje donosi još šareniju paletu umjetnika koji u svoj jazz unose note narodnog izričaja. Tako će se na repertoaru ovogodišnje manifestacije pronaći melodije iz Kine, Izraela, Rusije, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, Hrvatske, ali i mnogih drugih zemalja s četiri različita kontinenta.

Tri dana za redom strogi centar Pule obuzet će istinski doživljaj u kojem će se ispreplitati specifični zvuci gitare, glasovira, saksofona, trube i drugih instrumenata u kompozicijama jazza, fuzije, latinske glazbe, ali i mnogih drugih specifičnih i prepoznatljivih stilova.

Svaki od tri datuma predstavlja različite glazbenike, a vrhunac festivala je posljednja večer na kojoj će nastupiti svi sudionici.

Početak koncerta u 20:00 h.

www.pulajazzfestival.com