Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za dodjelu novinarske nagrade Fra Ma Fu

Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje i Hrvatsko novinarsko društvo raspisali su natječaj za dodjelu nagrade Fra Ma Fu za najbolje novinarske radove – reportaže obavljene u 2016. godini. Natječaj je otvoren do 30. srpnja 2017. 
vrijeme: 06.07.2017.
prijava: 30.07.2017
url: http://www.hnd.hr


Pravilnik o novinarskim nagradama Fra Ma Fu za najbolju reportažu

Nagrada se dodjeljuju novinarima i fotoreporterima iz tiskanih medija i internetskih portala i novinarima radija i televizije. Ocjenjivačke skupine će između pristiglih kandidatura izabrati najbolje radove - reportaže.

1. Nagrada Fra Ma Fu  dodjeljuju se za najbolje  radove objavljene u od 1. siječnja do 31. prosinca  2016. godine.

2. Natječaj za novinarske nagrade Fra Ma Fu raspisuje Festival Fra Ma Fu, početkom srpnja. Natječaj je e do kraja srpnja. Pravovaljanim i pravovremeno dostavljenim kandidaturama smatrat će se i radovi koje predlagači upute mailom ili  poštom.

3. Autore za nagradu Fra MA Fu  mogu predlagati pojedinci, uredništva medija,  ogranci, zborovi i županijska vijeća HND-a, ocjenjivačke skupine i sami autori.

4. Prijedlozi se šalju na adresu direkcije festivala SINKO Instituta, Antuna Mihanovića 10, 33.000 Virovitica ili  framafu.fest@gmail.com zaključno do 30. srpnja 2017. Uz pisani prijedlog, biografiju autora  treba priložiti  i fotokopije kandidiranih tekstova.

5. Ocjenjivačke skupine imenuje direkcija Fra Ma Fu festivala.

6. Odluku o nagradama donosi ocjenjivačke skupine natpolovičnom većinom glasova svih članova. Nagrada se može i ne dodijeliti u slučaju da ocjenjivačka skupina smatra da nijedan predloženi rad ne zadovoljava kriterije nagrade.

7. Novinarska nagrada ne može se dodijeliti novinaru koji je prekršio Kodeks časti hrvatskih novinara, odnosno univerzalna novinarska etička načela.

8.  Nagrade se uručuju dobitnicima na Festivalu Fra Ma Fu -festivalu reportera i reportaža u Virovitici od 7. do 10. rujna.

www.hnd.hr 
www.sinko-institut.hr 
www.facebook.com/framafu/
 
Vidi i:
Fra Ma Fu: Radionica reportaža