Preskočite na glavni sadržaj

Ante Marinović: Stabla

Otvorenje izložbe 'Stabla' Ante Marinovića održat će se u utorak, 11. srpnja 2017. u 20 sati u Galeriji umjetnina u Splitu. Izložba je otvorena do 30. ovoga mjeseca.
vrijeme: 11.07.2017.
mjesto: Split, Galerija umjetnina, Ulica kralja Tomislava 15

Izložba Stabla u formi interaktivne instalacije publici omogućuje razgledanje više tisuća crteža stabala koje je Ante Marinović izveo tijekom posljednjih godina maestralno se služeći širokim rasponom crtačke discipline i neiscrpnim morfološkim vokabularom svoje imaginacije.

Ante Marinović (1947. Vela Luka, Korčula), završio je Školu za primijenjenu umjetnost u Splitu (Hrvatska), nastavio školovanje i diplomirao likovnu umjetnost na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu (Srbija). Nakon toga je na školi Asmave u Veroni (Italija) stekao zvanje Maestro de la pietra.
Marinović je sudjelovao na 25 domaćih i stranih kiparskih simpozija i dobio mnogobrojna priznanja za svoje skulpture u USA, Luksemburgu, Italliji, Meksiku, Japanu, Kanadi, Švicarskoj, Srbiji, Sloveniji, Tajlandu i Hrvatskoj. Za svoje skulpture i crteže primio je dvadeset nagrada u zemlji i inozemstvu. Njegovi su radovi izlagani širom svijeta, u zbirkama su muzeja poput Muzeja moderne umjetnosti u Shimonoseki, Japan te prestižnim kolekcijama poput Vatikana ili Microsoft Corp. u Seattleu, SAD. Autor je oko 40 skulptura u javnom prostoru, Izlagao je na 29 samostalnih i više od dvije stotine skupnih izložbi. Član je Upravnog vijeća direktora Međunarodnog udruženja kipara monumentalnih skulptura (AIESM). Živi i radi u Veloj Luci.

www.galum.hr