Preskočite na glavni sadržaj

Romantika u Saloni počinje 8. srpnja

Manifestacija Romantika u Saloni, kojoj je cilj kroz niz tematskih večeri prikazati život u Saloni u antičko doba, počet će u subotu navečer u prostoru amfiteatra arheološkog lokaliteta Salona, kada će se održati Večer gladijatora i antičkog teatra.
vrijeme: 08.07.2017.
mjesto: Solin

Kako ističe direktorica Turističke zajednice grada Solina Jelena Stupalo, manifestacija će se održati u tri termina u srpnju i kolovozu, a organizatori njome žele oživjeti povijest kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine organizirajući tematske večeri kojima će na kreativan prikazati život u Saloni u antičko doba.
 
Osim u subotu, 8. srpnja, kada su na programu gladijatorske borbe i prezentacija antičkih zanata, Romantika u Saloni održat će se 21. srpnja, kada će se posjetitelji moći upoznati sa zvucima, okusima i mirisima antike te 19. i 20. kolovoza, kada će se u programu pod nazivom Antika uz Jadro prezentirati antički zanati poput kovanja, lončarstva, košaraštava, izrade toga i mozaika. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.
 
"Ovom manifestacijom doprinosimo promidžbi antičke Salone i Solina, ali i unaprjeđenju kvalitete sadržaja u destinaciji čime neposredno utječemo i na povećanje broja posjetitelja", ističu organizatori. (Hina)