Preskočite na glavni sadržaj

3. Fest jazza Koprivnica

Fest jazza ove će godine ugostiti 70-ak glazbenika u 7 glazbenih sastava iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i SAD-a. Održat će se 6., 7. i 8. srpnja 2017. na Zrinskom trgu u Koprivnici.
vrijeme: 06.07.2017.
mjesto: Opatija
url: http://www.fen.festivalopatija.hr/

Popratni sadržaji u sklopu festivala ove godine uključuju i kazališnu predstavu u organizaciji Ludens Teatra, „Malu jazz školu“ u suradnji sa Dječjim vrtićem Tratinčica, Festivalsku noć u Klubu MMC Koogla, Jam Corner & Poezijazz u suradnji sa Umjetničkom organizacijom Artikulacije, te jutarnju jazz matineju uz Dane povrća na Zrinskom trgu.

Ulaz na sve programe u sklopu festivala je besplatan, osim na kazališnu predstavu Ludens teatra.
 
Festival će započeti svečanim otvaranjem u četvrtak 6. srpnja. U prvoj večeri festivala nastupit će Lana Janjanin Trio, te Jazz Orkestar HRT-a & Miron Hauser sa projektom „Tu Fragrancia“. U petak 7. srpnja u glavnom programu će se po prvi puta u Hrvatskoj predstaviti projekt „Port of life“ mladog slovenskog skladatelja Žana Tetičkovića, te Marko Ramljak Band. U subotu 8. srpnja u Koprivnicu  dolazi Marko Črnčec „Ruthenia“ Quartet i Mike Moreno, jedan od ponajboljih svjetskih jazz gitarista, te hrvatski jazz fusion elektro sastav Kozmodrum.
 
Organizatori festivala su članovi Udruge glazbenika i ljubitelja glazbe Jazz klub Koprivnica koja ove godine obilježava  20 godina neprekidnog djelovanja. Kao nit vodilja od samih početaka nastanka festivala, kao i same udruge Jazz klub Koprivnica, želja je za pozitivnim utjecajem jazz glazbe na društvenu zajednicu i okruženje u kojem djeluju, te druženje i interakcija različitih kultura kroz stvaranje glazbe i zajedničko muziciranje.
 
Glavni pokrovitelji manifestacije su Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo kulture RH.