Preskočite na glavni sadržaj

U riječkom Art-kinu u srpnju gostovanja triju filmskih festivala

Art-kino Croatia u Rijeci srpanjski program počinje premijerom dokumentarnog filma '3D' autorice Danijele Stanojević, a u nastavku su gostovanja filmskih festivala iz Splita, Pule i Motovuna te deset najgledanijih i najbolje ocijenjenih filmova protekle sezone, doznaje se iz ovoga kina.
vrijeme: 03.07.2017.
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org/#sthash.uvhhRM3v.dpuf

Dokumentarac „3D“ govori o inicijativi istraživanja, obnove i oživljavanja kompleksa nekadašnjeg rimskog vojnog zapovjedništva Principija u Rijeci.
 
Festival mediteranskog filma Split u Art-kinu gostovat će se tri filma u sklopu programa Kino Mediteran i to s dramom „Provalnica“, „U mojim godinama još skrivam da pušim“ i španjolskom dramom „Prevrtljiva slava“.
 
Pula Film Festival će se predstaviti od 20. do 22. srpnja s tri trilera, „Čovjek s tisuću lica“, „Crni dijamant“ i „Psi ljubavi a posljednje tri večeri ljetnog Art-kina namijenjene su filmovima s Motovun Film Festivala.
 
Kultni film na programu kina u srpnju je „Klub boraca“ Davida Finchera,a  prikazat će se i kultni „Stop making sense“, koncertni film o nastupu grupe Talking Heads, u sjećanje na nedavno preminulog redatelja tog filma Jonathana Demmea.
 
Na programu su još i novi filmovi „Mladi Karl Marx“, danski krimić „Poruka u boci“, romantična drama „ Povijest ljubavi“ i drugi.
 
Deset najgledanijih i najbolje ocijenjenih filmova iz protekle sezone, koji će se prikazati tijekom srpnja su dokumentarac Darija Juričana „Gazda“, „Kapetan Fantastični“ s Viggom Mortensenom u glavnoj ulozi, „Mjesečina“, „Paterson“ Jima Jarmuscha, „Manchester pokraj mora“, „Ja, Daniel Blake“ Kena Loacha, „Lude od sreće“, animirani film „Crvena kornjača“, talijanska komična drama „Potpuni stranci“i „T2 Trainspotting“. (Hina)