Preskočite na glavni sadržaj

1. smotra klapa 'Zadvarju, gradu na kamenu'

Općina Zadvarje i Muška klapa 'Duare' organizatori su 1. smotre klapa 'Zadvarju, gradu na kamenu', koja će se dogoditi u subotu, 1. srpnja na Oboru, glavnom mjesnom trgu. Inicijativa za organizaciju takve značajne i za taj kraj vrijedne manifestacije, došla je od članova zadvarske muške klape 'Duare', koja će i biti domaćin klapama sudionicama smotre.
vrijeme: 01.07.2017. 21 h
mjesto: Zadvarje

Kako bi se osigurala prepoznatljivost i kvaliteta toga događaja, stručnu pomoć pružaju mr. sc. Marijo Krnić, umjetnički ravnatelj smotre te primadonna, ujedno i veliki klapski znalac Terezija Kusanović, u funkciji umjetničke savjetnice. Kroz program smotre publiku će voditi poznata radijska voditeljica Edita Lučić Jelić i Denis Šabić, novinar HRT-a.

Sudionici smotre redom su ponajbolje muške, ženske i mješovite klape iz cijele Hrvatske, koje su svoju kvalitetu potvrdile na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, ali i na čitavom nizu drugih natjecanja, koncerata i nastupa. Uz klapu domaćina, mušku klapu „Duare“, koja je na nedavno održanom natjecanju vokalnih ansambala u Karlovcu osvojila srebrnu plaketu, na prvoj zadvarskoj klapskoj smotri od muških će klapa nastupiti još „Stine“ iz Zagreba, prošlogodišnja najbolja debitantska klapa na omiškom festivalu, „Korda“ iz Lumbarde, „Munita“ iz Zadra i „Krunik“ iz Kučina, od ženskih klapa –

„Kurjože“ iz Podstrane, „Filip Dević“ iz Splita i „Ventula“, također iz Splita te od mješovitih klapa – „Basca“ iz Baške Vode, ovogodišnji omiški pobjednici i „Kampaneli“ iz Kaštela, koji su se s ovogodišnjeg omiškog natjecanja vratili s broncom.

Budite i vi dio 1. zadvarske smotre klapa te dođite 1. srpnja na zadvarski glavni trg u 21 sat.