Preskočite na glavni sadržaj

36. Susret najboljih hrvatskih zavičajnih književnika u Zagrebu

U subotu, 1. srpnja, u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu održat će se 36. izdanje Susreta hrvatskih zavičajnih književnika u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.
vrijeme: 01.07.2017.
mjesto: Zagreb
url: http://www.hrsk.hr

Na Susretu će biti predstavljena najbolja književna ostvarenja hrvatskih zavičajnih književnika koje je odabralo stručno Prosudbeno povjerenstvo ovogodišnjeg književnog natječaja HSK-a: književnici Miroslav Mićanović i Ivan Babić te teatrologinja i dramska pedagoginja Ozana Iveković. Susret će započeti svečanim otvaranjem u 11 h u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture, a program će obuhvatiti nastup nagrađenih, pohvaljenih  i odabranih autora, stručne osvrte članova Prosudbenog povjerenstva te dodjelu plaketa, pohvalnica i priznanja za sudjelovanje na ovogodišnjem Susretu.
 
Svi sudionici i gosti Susreta u Galeriji HSK-a imat će priliku pogledati izložbu „Lirika papira“ Hrvatskog origami društva koja je otvorena od 20. lipnja do 10. srpnja.
 
Na ovogodišnji književni natječaj HSK-a prijavilo se više od 100 autora iz gotovo cijele Hrvatske s ukupno 447 poetskih, proznih i dramskih radova na sva tri hrvatska narječja, a Prosudbeno povjerenstvo za Susret je odabralo dobitnike plaketa (Plaketa Mihovil Pavlek Miškina za pjesništvo na književnom standardu i za dijalektalno pjesništvo, Plaketa Slavko Kolar za prozno stvaralaštvo, Plaketa Kalman Mesarić za dramsko stvaralaštvo te dvije plakete za poetsko i prozno stvaralaštvo mladih autora). Uz nagrađene plaketama kao najvišim priznanjima Hrvatskog sabora kulture za književna ostvarenja,

Povjerenstvo je odabralo i autore koji su kvalitetom svojih radova zaslužili pohvalnice ili priznanja.

Dobitnici plaketa su redom:
 
Plaketa „Mihovil Pavlek Miškina“ za pjesništvo na književnom standardu:
Sanja Benko, Dubrava: Smisleno besmislena pjesma, Most preko svega, Nemoj da te nema, Izmisli smisao
 
Plaketa „Mihovil Pavlek Miškina“ za dijalektalno pjesništvo
Maja Cvek, Zagreb: Listek, Rekli su mi…, Črčkica, Brez sozah…
 
Plaketa „Slavko Kolar“ za prozno stvaralaštvo
Sandra Halt-Ćuže, Požega: Padobranac
 
Plaketa „Slavko Kolar“ za prozno stvaralaštvo mladih autora
Antonio Dević, Nova Gradiška: Kako je zapravo gorio Varaždin
 
Plaketa „Kalman Mesarić“ za dramsko stvaralaštvo
Ana Narandžić, Zagreb: Sutra će opet sve biti isto
 
Organizatori su za sudionike pripremili i dvodnevnu radionicu Pisanje i govorenje poezije pod vodstvom istaknute hrvatske književnice Božice Jelušić. Prijava je omogućena svim zainteresiranima, a sudjelovanje je besplatno za sve članove Hrvatskog sabora kulture, dok za ostale kotizacija iznosi 250,00 kn.

Više informacija pronađite na https://www.facebook.com/hrv.sabor.kulture