Preskočite na glavni sadržaj

26. Kastafsko kulturno leto počinje 30. lipnja

Festival Kastafsko kulturno leto, koji se 26. godinu zaredom održava u Kastvu, počet će 30. lipnja svečanim otvorenjem, nakon kojega će se odigrati vrlo popularna predstava 'Njuške' Teatra Exit, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.
vrijeme: 30.06.2017.
mjesto: Kastav
url: http://www.kkl.hr/

Predsjednica organizatora festivala, udruge Kastafsko kulturno leto Helena Ninković Budimlija istaknula je da je namjera bila što više proširiti program kako bi svatko mogao pronaći nešto za sebe. Novi kastavski gradonačelnik Matej Mostarac kazao je da su u Kastvu izuzetno ponovni na tradiciju ovog festivala, koji je, kako je naveo, postao jedan od brendova grada.
 
Festival će trajati ovog ljeta do 25. kolovoza, a završava festivalom čakavske šansone Čansonfest.
 
Među koncertima festivala izdvajaju se za nastup klape "Kastav" uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT-a i uz gostovanje Damira Kedže, potom koncert riječke rock grupe Jonathan, gostovanje slovenskog Ansambla Saše Avsenika, Natali Dizdar i Jazz trija te harmonikašice Merima Ključo i gitarista Miroslav Tadić.
 
U glazbenom dijelu programa su Kastav Blues Festival i Festival gitare, na kojem će nastupati klasični gitarist Petrit Ceku, Russ Spiegel sa Zoranom Majstrovićem, Muriel Anderson s Duckom Bakerom te izborni flamenco gitaristi Alfonso i Miguel Linares Flamenco Ensemble.
 
Dramski dio 26. Kastafskog kulturnog leta čine predstave "Ljubiti, samo ljubiti" kazališto Poco Loco, "Muškarci.hr" kazališta Teatroman i Kerempuh, "Kako život" kazališta Moruzgva, "Život je loto" teatra Carte Blanche i druge.
 
Festival će ove godine ugostiti dio programa festivala dokumentarnog filma Liburnia Film Festival, i to neke od nagrađivanih filmova iz proteklih godina. Na programu Kastafskog kulturnog leta su i predstave za djecu, besplatne radionice, program "Ritam dvorišta" u kojeg se programi odigravaju u intimnim prostorima kastavskih okućnica i niz drugih događanja, najavljeno je. (Hina)