Preskočite na glavni sadržaj

Festival ilustracije 36 Mountains gostuje u Rijeci

U subotu, 17. lipnja, s početkom u 20 sati, festival ilustracije 36 Mountains, gostuje s izložbom grafika u kontejneru na riječkom Molo longu.
vrijeme: 17.06.2017. 20,00
mjesto: Rijeka
Na riječkoj pop - up izložbi 36 MOUNTAINS predstavlja posebnu ediciju autorskih grafika u tehnici sitotiska oko koje se okupilo 13 domaćih i inozemnih autora. Osim šest radova predstavljenih krajem prošle godine na Artomatu u Zagrebu, koje potpisuju Sanja Stojković, Ena Jurov, Tena Letica Tkalčević, Luka Juras, Jelena Bando te švedski dizajneri Tomas Nilsson i Olle Halvars, u Rijeci će biti izložene i grafike Dunje Janković, Ivana Markovića, Tee Jurišić, Borisa Hoppeka, Davora Gromilovića i Monike Lang.

36 MOUNTAINS je festival posvećen ilustraciji koji će ovog rujna, treću godinu za redom, u Zagrebu predstaviti najjača ilustratorska imena domaće i međunarodne scene. Forma festivala podrazumijeva odmak od standardnog galerijskog ili muzejskog pristupa i participativnog je karaktera s obzirom da je cilj festivala približiti ilustraciju i autorski crtež široj javnosti.