Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za sudjelovanje u programu 'Two Open Weeks of PLAVO Theatre'

Dvije otvorene nedjelje Plavog pozorišta/ Two Open Weeks of PLAVO Theatre je međunarodni praktični i teorijski program za zainteresirane za rad unutar kazališnog laboratorija kroz specifičnu metodologiju Plavog pozorišta. Program se odvija od 16. do 29. srpnja 2017. u Beogradu, Srbija. Prijave su u tijeku, a broj mjesta je ograničen. 
vrijeme: 16.07.2017.
mjesto: Beograd, Srbija
url: http://en.plavopozoriste.com/two-open-weeks-of-plavo-theatre-2017/

Program se sastoji od niza događanja: kazališnih radionica, predstava, prezentacija, demonstracija, koncerata, susreta, video-prezentacija. U okviru programa će se održati dvije glavne aktivnosti, dvije radionice, a sudionici će moći izabrati žele li sudjelovati u cijelom programu ili u radionici po svom izboru.

Pored upoznavanja sa radom Plavog pozorišta i radionice (From Myself towards Theatre, 24-28.07.) koju će voditi Nenad Čolić, redatelj Plavog pozorišta, posebnu inovaciju ovogodišnjeg programa predstavlja to što će sudionici imati priliku susresti se s radom gošće iz Poljske, koja dolazi upravo sa izvora tradicije Grotowskog. To je Kamila Klamut, glumica Teatra Zar/ Grotowski instituta iz Wrocława, koja će voditi radionicu (Tuning the Body. Awareness, 17-21.07.) tijekom prvog tjedna programa, uz asistentkinju Ewu Pasikowsku iz Teatra Zar.

U programu mogu sudjelovati profesionalni i poluprofesionalni glumci, redatelji i ostali kazališni umjetnici, plesači, studenti kazališta i plesa, i ostale malđe osobe zainteresirane za kazalište ili samoistraživanje korištenjem kazališnih alata.

Cilj programa je podijeliti sa učesnicima ideju kazališta kao mjesta komunikacije, mjesta samoistraživanja i mjesta otvorenog uma, gdje se mogu reći neke važne stvari o sebi i svijetu koji nas okružuje.

Program Dvije otvorene nedjelje Plavog pozorišta je nastao iz potrebe da se laboratorijski kazališni rad približi internacionalnim učesnicima, s posebnim naglaskom na učesnike iz regije.

Ove godine će biti omogućena podrška sudionicima iz centralne Europe, uključujući Hrvatsku, kroz pokrivanje putnih troškova i smještaja u Beogradu za vrijeme trajanja programa. Broj mjesta je ograničen.

Program se odvija na engleskom jeziku.

Za više informacija posjetite stranicu http://en.plavopozoriste.com/two-open-weeks-of-plavo-theatre-2017/.

Kontakt: plavopozoriste@gmail.com, plavopozoriste@hotmail.com